ΓΣΕΕ: Γενική απεργία στις 17 Απριλίου
Alexandros Michailidis / SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Αναντίστοιχος των αναγκών των εργαζομένων ο νέος κατώτατος μισθός» - Η ανακοίνωση για την πανελλαδική απεργία

Γενική απεργία προκηρύσσει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Απριλίου, μετά και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού σε 830 ευρώ μικτά, τονίζοντας ότι ό νέος μισθός είναι «αναντίστοιχος των αναγκών των εργαζομένων».

«Η Κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων. Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο», τονίζει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η Κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων. Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Εμείς δε ζητάμε ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάμε αυξήσεις από τους εργοδότες μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η ΓΣΕΕ έχει λάβει απόφαση και διοργανώνει με δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, Γενική Απεργία για τις 17 Απριλίου.

Κλιμάκια της Συνομοσπονδίας έχουν μέχρι στιγμής επισκεφτεί περίπου 30 πόλεις της Ελλάδας, επικοινωνώντας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις με στόχο τη μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία του Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι και αυτό το μήνυμα είναι σαφές, δε μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και με την ακρίβεια στα ύψη».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Μαρία Καρυστιανού με φόντο το λογότυπο του κόμματός της «Ελπίδα»
Νέα επίθεση Καρυστιανού σε Τσίπρα: «Ο πιο βολικός αντίπαλος για τον Μητσοτάκη»
Μαρία Καρυστιανού: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δοκιμαστεί, είναι επαγγελματίας πολιτικός, το "όχι" το έκανε "ναι"»
Νέα επίθεση Καρυστιανού σε Τσίπρα: «Ο πιο βολικός αντίπαλος για τον Μητσοτάκη»
απθ
ΑΠΘ: «Αναβρασμός» στην Έρευνα μετά την αύξηση της παρακράτησης του ΕΛΚΕ
Αντίθετα τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης που καταγγέλλουν «κρυφή φορολόγηση» και επικοινωνιακές σπατάλες
ΑΠΘ: «Αναβρασμός» στην Έρευνα μετά την αύξηση της παρακράτησης του ΕΛΚΕ
Ακαδημία Αθηνών
Ακαδημία Αθηνών: 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών στις 9 και 10 Ιουνίου
Η Ακαδημία Αθηνών και η Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών (CASS) συνδιοργανώνουν το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών (9-10 Ιουνίου 2026)
Ακαδημία Αθηνών: 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών στις 9 και 10 Ιουνίου
Ο Αντώνης Σαμαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Σαμαράς από Ηράκλειο: «Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση»
Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά από το Ηράκλειο Κρήτης - Σκληρή επίθεση σε Μητσοτάκη και Τσίπρα για τη woke ατζέντα
Σαμαράς από Ηράκλειο: «Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση»