Thumbnail
«Πηγαίνουμε για μεροκάματο και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ζωντανοί ή αρτιμελείς»

Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στη λίστα με θύμα μία εργαζόμενη πολύτεκνη μητέρα στην καθαριότητα του δήμου Βόλου.

Συγκεκριμένα, το χέρι της γυναίκας μπλέχτηκε στον κάδο του απορριμματοφόρου στο πρωϊνό δρομολόγιο Κουκουράβα – Μακρινίτσα πριν την πλατεία της Μακρινίτσας.

Η εργαζόμενη είναι με οκτάμηνη σύμβαση σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ που καταγγέλλει το δήμο πως δεν λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ειδικά των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου και των δημοτικών ενοτήτων.

«Πηγαίνουμε για μεροκάματο και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ζωντανοί ή αρτιμελείς», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ:

«Άλλο ένα εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στην μακριά λίστα των τελευταίων χρόνων και στην περιοχή μας. Την περασμένη Πέμπτη 4/4 η συναδέλφισσα μας Χ.Δ., συμβασιούχος 8μηνίτισσα, πολύτεκνη μητέρα 4 παιδιών, εργαζόμενη στην Δημοτική Ενότητα Πορταριάς ως συνοδός απορριμματοφόρου, τραυματίστηκε σοβαρά με κάταγμα στο χέρι. Το εργατικό ατύχημα συνέβη όταν το χέρι της μπλέχτηκε στον κάδο του απορριμματοφόρου (“Βαρέλα”) στο πρωινό δρομολόγιο Κουκουράβα-Μακρινίτσα πριν την πλατεία της Μακρινίτσας. Η συναδέλφισσα μας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και βρίσκεται τώρα σε ανάρρωση.

Δεν φταίει “η κακιά η ώρα” για τα συνεχιζόμενα εργατικά ατυχήματα που βάζουν καθημερινά τις ζωές μας σε κίνδυνο. Πρόκειται κυριολεκτικά για εγκλήματα. Όλα τα τελευταία χρόνια είναι αλλεπάλληλες οι καταγγελίες που έχουμε κάνει ως ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας για τις τεράστιες ελλείψεις στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων Υγείας & Ασφάλειας, ειδικά στις Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και των Δημοτικών Ενοτήτων. Μη χορήγηση των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας, παλαιωμένος τεχνικός εξοπλισμός που οδηγεί σε εύκολα ατυχήματα, παντελής έλλειψη εκπαίδευσης.

Πηγαίνουμε για μεροκάματο και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ζωντανοί ή αρτιμελείς. Οι συνάδελφοι μας συμβασιούχοι, θύματα του συνεχιζόμενου εμπαιγμού και της πολιτικής ομηρείας, είναι ακόμα πιο ευάλωτοι σε αυτές τις ελλείψεις.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας εκφράζει τις ευχές της στην συναδέλφισσα μας για γρήγορη ανάρρωση. Απαιτούμε από την Επιθεώρηση Υγείας & Ασφάλειας Μαγνησίας την πλήρη διελεύκανση των συνθηκών του εργατικού ατυχήματος και την επιβολή στην Δημοτική Αρχή Μπέου της λήψης των απαραίτητων μέτρων για να μην επαναληφθούν παρόμοια εγκήματα.

Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα, με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, ώστε ο εξοπλισμός στις Υπηρεσίες Καθαριότητας να βρίσκεται σε άριστη λειτουργική κατάσταση, να εφαρμόζονται όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών, να δίνονται έγκαιρα και σε επαρκή ποσότητα όλα τα αναγκαία ΜΑΠ».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εοφ
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»
«Επικίνδυνο το σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων», λέει ο ΕΟΦ - Ποιο είναι
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»
Φωτιά στον Έβρο
Φωτιές: Τα δάση και οι περιοχές της Ανατολικής Αττικής που θα κλειδώνουν σε δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5
Αυτές οι περιοχές θα κλείνουν λόγω κινδύνου πυρκαγιάς
Φωτιές: Τα δάση και οι περιοχές της Ανατολικής Αττικής που θα κλειδώνουν σε δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5
columbia
Έληξε το τελεσίγραφο του Κολούμπια - «Διαλυθείτε οικειοθελώς», απειλεί τους φοιτητές
Η πρόεδρος του πανεπιστημίου Κολούμπια κάλεσε τους φοιτητές να διαλυθούν οικειοθελώς, χωρίς να πει τι θα συμβεί στην περίπτωση που δεν το κάνουν
Έληξε το τελεσίγραφο του Κολούμπια - «Διαλυθείτε οικειοθελώς», απειλεί τους φοιτητές