Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους
Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Κυριακής

Μια μέρα μετά την κηδεία της Κυριακής, η μητέρα της ξέσπασε μιλώντας για τον δολοφόνο της κόρης της, αλλά και για τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, όταν η 28χρονη πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, ζητώντας βοήθεια και προστασία.

«Γιατί οι άνδρες μπορούν να μας αλλάζουν σαν τα πουκάμισα κι όταν εμείς λέμε “όχι” να βρισκόμαστε βιασμένες, χτυπημένες, σκοτωμένες;», αναρωτήθηκε στο Star, ξεσπώντας σε λυγμούς. «Πόσες γυναίκες δικαιώθηκαν; Πόσοι έμειναν μέσα στη φυλακή και τα ισόβια να είναι ισόβια;», συνέχισε η μητέρα της Κυριακής.

Η ίδια, όπως και όλες οι μητέρες που έχουν χάσει τα κορίτσια τους από έναν κακοποιητή σύντροφο, ζητά τα ισόβια να είναι ισόβια για τους δράστες τέτοιων εγκλημάτων και ξέσπασε λέγοντας ότι δεν μπορεί οι γυναίκες να ζητάνε τα αυτονόητα από τις αρχές και τη δικαιοσύνη.

«Το έκανε ύπουλα, την μαχαίρωσε πισώπλατα»

«Αυτό το κάθαρμα δεν είχε το θάρρος να κοιτάξει το κορίτσι μου στα μάτια και να το σκοτώσει. Το έκανε ύπουλα, το μαχαίρωσε πισώπλατα. Άνδρας δεν είναι αυτός που μαχαιρώνει ένα κορίτσι, που ζήτησε βοήθεια», είπε στη συνέχεια για τον δράστη της γυναικοκτονίας.

«Η ζωή μου όλη ήταν τα παιδιά μου. Γιατί μου άδειασε την αγκαλιά μου; Γιατί του είπε “όχι” και ήθελε να φύγει από κοντά του;», συνέχισε η μητέρα της Κυριακής.

Έστειλε δε μήνυμα σε όλες τις γυναίκες λέγοντας: «Προσπαθήστε, μιλήστε, είμαστε δυνατές. Καμία άλλη γυναίκα νεκρή με αυτόν τον τρόπο, κανένα άλλο λευκό φέρετρο. Μην ζητάτε τα αυτονόητα. Είναι δικαίωμά σας, είμαστε ίσοι. Δεν μπορεί ο καθένας να σηκώνει το χέρι και να σκοτώνει».

«Η κόρη μου δεν έλεγε ποτέ όχι. Δεν μπορώ να πιστέψω τι της έκανε. Αυτό το αχ που έβγαλε όταν πέθαινε θα με στοιχειώνει σε όλη μου την ζωή», είπε η μητέρα της 28χρονης.

«Βγάλε το σακάκι σου, βγάλε τον βαθμό σου και γίνε άνθρωπος για ένα λεπτό»

Απευθύνθηκε δε και στις γυναίκες αστυνομικούς, από τις οποίες ζήτησε βοήθεια η κόρη της. «Αυτή η αστυνομικός που είδε την κόρη μου φοβήθηκε μην παραβιάσει κάποιο πρωτόκολλο. Βγάλε το σακάκι σου, βγάλε τον βαθμό σου για ένα λεπτό. Σου ζήτησε βοήθεια, γίνε άνθρωπος για ένα λεπτό, μίλησέ της, δείξε ενδιαφέρον, καθησύχασέ την», είπε η μητέρα της 28χρονης, που έπεσε νεκρή από τις μαχαιριές του πρώην συντρόφου της, το βράδυ της Δευτέρας (1/4) έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φοιτητές στο πανεπιστήμιο Κολούμπια
Το σύνδρομο της κοινωνικής πολυοργανικής ανεπάρκειας
Δεν φταίνε οι ανεξέλεγκτες και βίαιες εκδηλώσεις της απόγνωσης και του πανικού που αισθάνονται τα παιδιά μπροστά σ’ ένα μέλλον που ξέρουν ότι δεν...
Το σύνδρομο της κοινωνικής πολυοργανικής ανεπάρκειας