Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους
Ενώπιον της ανακρίτριας ο γυναικοκτόνος

Οι συγγενείς και οι φίλοι της αδικοχαμένης Κυριακής, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων θα πουν σήμερα «το τελευταίο αντίο» στην 28χρονη.

Στις 12:00 το μεσημέρι η κηδεία της σε κλίμα βαθιάς οδύνης και θυμού για το άγριο έγκλημα που έγινε «μπροστά στα μάτια» της αστυνομίας, δίχως να γίνει καμία κίνηση προστασίας του θύματος. 

Μάλιστα, στις 13:00 πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον της 25ης ανακρίτριας ο 39χρονος γυναικοκτόνος, ο οποίος βρίσκεται σε ψυχιατρική δομή μετά την άγρια γυναικοκτονία.

«Ξηλώθηκαν» διοικητής και αστυνομικοί

Μετά από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων απομακρύνθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άλλοι τέσσερις αστυνομικοί από το συγκεκριμένο Τμήμα, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε η 28χρονη από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της.

Ειδικότερα, πρόκειται για την αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια και υποδιοικητή παράλληλα του Α.Τ, τον οδηγό της επόπτριας και τον 48χρονο - καταδικασμένο - φρουρό, οι οποίοι ήταν στο Αστυνομικό Τμήμα τη νύχτα της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει απομακρυνθεί και ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου του "100", που ακούγεται να συνομιλεί με την 28χρονη λίγο πριν από τη δολοφονία της.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Εκτός από τα αμείλικτα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τα λάθη και τις παραλείψεις της ΕΛ.ΑΣ., αλγεινή εντύπωση  έχουν προκαλέσει οι χυδαίες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Μεταξύ άλλων, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά τονίζουν ότι ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, ενώ το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, απέρριψε τις πρωτοβουλίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία» και περιορίστηκε στο να πει «ναι» στο διακομματικό διάλογο για αντιμετώπιση του φαινομένου.

Νέα καταγγελία για το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων

Όμως φαίνεται δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί στο τμήμα Αγίων Αναργύρων δείχνουν αμέλεια προς γυναίκες θύματα κακοποίησης.

Στο MEGA μίλησε μία γυναίκα, η οποία πριν από δύο χρόνια είχε βιώσει βαριά κακοποίηση από τον σύζυγό της και περιέγραψε τα όσα έγινα όταν πήγε στο Α.Τ.

«Πριν δύο χρόνια βίωσα ενδοοικογενειακή βία. Πήγα στο Α.Τ των Αγίων Αναργύρων να το καταγγείλω. Ο αστυνομικός στο φυλάκιο δεν με αντιμετώπισε σωστά. Ήμουν άγρια χτυπημένη, με μώλωπες και μου είπε πως δεν μπορώ να ανέβω γιατί υπάρχει πάνω μία άλλη διαδικασία αυτοφώρου. Με ρώτησε εάν με χτύπησε, και ήμουν μαυρισμένη, και μου είπε καλύτερα να φύγω. Γύρισα σπίτι και προσπάθησα ξανά την επόμενη ημέρα. Είχε βάρδια κάποιος άλλος αστυνομικός και έγινε το ίδιο σκηνικό. Μου είπαν πως θα περιμένω πολλές ώρες γιατί υπάρχει πάνω αυτόφωρο και πάλι. Δεν μπήκα μέσα ποτέ», είπε η γυναίκα και πρόσθεσε:

«Το θέμα είναι να αλλάξει και η νομοθετική ρύθμιση για να μη ρυθμίσουμε άλλα θύματα. Εγώ μετά κινήθηκα νομικά. Είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα και τώρα μου είναι δύσκολο να μιλήσω. Θυμήθηκα ξανά το περιστατικό όταν το είδα. Πως πήγα να ζητήσω βοήθεια και δεν με άκουσαν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παιδικός σταθμός
Γιαννιτσά: Δασκάλα κούρεψε 5χρονο μαθητή με το ζόρι - Θα διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό
Η δασκάλα του παιδιού το… κούρεψε, επειδή δεν της άρεσε το μήκος και το σχήμα του μαλλιού του παιδιού
Γιαννιτσά: Δασκάλα κούρεψε 5χρονο μαθητή με το ζόρι - Θα διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό