Θλιβερά στοιχεία για την Ελλάδα: Στο Top 10 των χωρών με την πιο ακριβή βενζίνη στον κόσμο
H Ελλάδα καταλήγει να έχει τη δέκατη ακριβότερη τιμή αμόλυβδης παγκοσμιώς, ενώ συγκριτικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεπερνάει τη Γερμανία (1,79 ευρώ το λίτρο), την Ισπανία (1,61 ευρώ το λίτρο) και την Πορτογαλία (1,74 ευρώ το λίτρο)

Η Ελλάδα, βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών με την πιο ακριβή βενζίνη στον κόσμο, την ώρα που η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται πανελληνίως στα 1,93 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, παρά την αύξηση των διεθνών τιμών, το πρόβλημα με τα καύσιμα παραμένει διαχρονικό λόγω των υπερβολικών έμμεσων φόρων, αφού στα 20 ευρώ βενζίνη, τα 11 είναι φόροι.

Έτσι, η Ελλάδα καταλήγει να έχει τη δέκατη ακριβότερη τιμή αμόλυβδης παγκοσμιώς, ενώ συγκριτικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεπερνάει τη Γερμανία (1,79 ευρώ το λίτρο), την Ισπανία (1,61 ευρώ το λίτρο) και την Πορτογαλία (1,74 ευρώ το λίτρο).

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή της αμόλυβδης σε Αττική και Θεσσαλονίκη αγγίζει το 1,90 ευρώ το λίτρο, με αρκετούς να αναφέρουν πως αναγκάζονται να βάλουν λιγότερη βενζίνη, για να τα βγάλουν πέρα.

Σε ό,τι αφορά, μάλιστα, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, η βενζίνη έχει σπάσει το «φράγμα» των 2 ευρώ, με τους πολίτες να προσπαθούν να βρουν διαφορετικές λύσεις για εξοικονόμηση.

Η αύξηση στην τιμή της βενζίνης, όπως επισημαίνουν αρκετοί πολίτες, είναι αδικαιολόγητοι, ειδικά εάν ληφθεί υπόψη ότι τον Δεκέμβριο του 2021, όταν η τιμή του Brent ήταν στα ίδια επίπεδα με σήμερα (80 ευρώ το 2021, 84 το 2024), η τιμή της αμόλυβδης ήταν ιδιαίτερα χαμηλότερη αγγίζοντας τα 1,74 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα