koiliakoi
Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Τα οφέλη για την υγεία και η σημασία της διατροφής

Εκτός από το αισθητικό κομμάτι, η σφιχτή και επίπεδη κοιλιά έχει και άλλα, πιο σημαντικά οφέλη, που έχουν να κάνουν με την γενικότερη υγεία.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι επίπεδοι κοιλιακοί μπορούν να μειώσουν κατά 25% την πιθανότητα παθήσεων της καρδιάς, κατά 35% την πιθανότητα καρδιακής προσβολής, κατά 41% την πιθανότητα αύξησης της αρτηριακής πίεσης, κατά 60% την πιθανότητα εμφάνισης πέτρας στη χολή και κατά 14% την πιθανότητα εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας.

Μακροζωία

Μια καναδική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 8.000 άτομα σε διάστημα 13 χρόνων έδειξε ότι όσοι είχαν δυνατούς κοιλιακούς ζούσαν και περισσότερα χρόνια. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το κοιλιακό λίπος σχετίζεται με πολλές ασθένειες.

Βελτίωση στάσης σώματος

Οι δυνατοί κοιλιακοί βελτιώνουν τη στάση του σώματος. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν οι κοιλιακοί είναι αδύναμοι, τείνουμε να καμπουριάζουμε και να γέρνουμε τους ώμους προς τα εμπρός.

Αποφυγή πόνων στην πλάτη

Όταν το «κέντρο» δεν είναι ισχυρό, η καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης είναι πιθανό να αλλάξει. Ακόμη και η παραμικρή πίεση στους σπονδύλους κάνει τη σπονδυλική στήλη και τους μύες, πιο επιρρεπείς σε πόνους και τραυματισμούς.

Καλύτερη λειτουργία του εντέρου

Οι κοιλιακοί κρατούν το στομάχι και το έντερο σε καλή κατάσταση. Αν έχεις γερούς κοιλιακούς το έντερο κάνει καλύτερα τη δουλειά του και αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις όπως το φούσκωμα και η δυσκοιλιότητα.

Πώς θα αποκτήσεις κοιλιακούς

Είναι πολλά τα δημοσιεύματα «τάζουν» γρήγορα αποτελέσματα και όσοι τα διαβάζουν και εφαρμόζουν τις συμβουλές τους, απογοητεύονται όταν δεν καταφέρνουν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο δρόμο για το καλοκαιρινό six pack: Πως θα εξαφανίσετε το λίπος της κοιλιάς!

Άλλωστε, το πρόγραμμα όλων μας είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε χρόνο για να «ζυγίσουμε» τι από αυτά που διαβάζουμε είναι σωστό και τι είναι λάθος…

Ας τα πάρουμε από την αρχή! Μία παράμετρο που οι περισσότεροι… ξεχνούν να συμπεριλάβουν στις συμβουλές τους είναι η διατροφή.

Αποκτήστε six-pack χωρίς να κάνετε ασκήσεις κοιλιακών – Τα οφέλη της μονομερούς προπόνησης

Το τι τρως είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν προσπαθείς να αποκτήσεις τους τέλειους κοιλιακούς!

Μπορεί να έχεις επιλέξει το καλύτερο πρόγραμμα εκγύμνασης, ωστόσο εάν δεν προσέξεις την διατροφή σου, τότε σε καμία περίπτωση δεν θα πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι 6 «χρυσοί» κανόνες

Κανόνας 1ος: Βάλε στην διατροφή σου την πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις «στεγνούς» μυς και να κάψεις λίπος. Αυτός είναι και ο λόγος που οι επαγγελματίες αθλητές αλλά και όσοι ασχολούνται συστηματικά με τα βάρη καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες άπαχης πρωτεΐνης καθημερινά.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι άνθρωποι χρειαζόμαστε πρωτεΐνη, είτε σε μικρότερες είτε σε μεγαλύτερες ποσότητες, προκειμένου να «κάψουμε» σωματικό λίπος.

Κανόνας 2ος: Σταμάτα να αποφεύγεις τους υδατάνθρακες

Πολλοί θεωρούν ότι οι υδατάνθρακες είναι παχυντικοί και τους αποφεύγουν συστηματικά. Αυτή η άποψη είναι σίγουρα λανθασμένη! Είναι βέβαιο πως ό,τι και να φας σε μεγάλες ποσότητες, θα σε παχύνει.

Ωστόσο, οι φυσικοί υδατάνθρακες όπως η βρώμη, το καστανό ρύζι και οι γλυκοπατάτες, όχι μόνο δεν είναι… απαγορευτικοί, αλλά αντίθετα θα σε βοηθήσουν στο «κυνήγι» για τους τέλειους κοιλιακούς.

Το σώμα άλλωστε χρειάζεται όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, τα μέταλλα και τα αντιοξειδωτικά ώστε να λειτουργεί στο 100% και να παραμένει υγιές.

Κανόνας 3ος: Τα υγιεινά λιπαρά

Φρόντισε να εντάξεις στην διατροφή σου υγιεινά λιπαρά, όπως ξηρούς καρπούς, αβοκάντο, ελαιόλαδο και φασόλια. Με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρεις να διατηρήσεις σταθερά τα επίπεδα ινσουλίνης σου.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν προσπαθείς να πετύχεις six pack. Είναι μύθος το γεγονός ότι θα πρέπει να αποφύγεις όλα τα λιπαρά.

Μάλιστα, είναι απαραίτητο να καταναλώνεις υγιεινά λιπαρά για να πετύχεις τον σκοπό σου.

Κανόνας 4ος: Εστίασε στην διατροφή σου

Εάν επιθυμείς να κάψεις λίπος, είναι σημαντικό να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα περιέχει πρωτεΐνη, υγιεινά λιπαρά και κάποιους υδατάνθρακες.

Ειδικά για τους υδατάνθρακες, καλό θα ήταν να τους καταναλώνεις στα γεύματα που τρως μετά από την προπόνησή σου.

Επίσης, φρόντισε ώστε τα γεύματά σου να περιέχουν ωμά λαχανικά, τα οποία περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ένα σώμα «καθαρό» από λίπος.

Κανόνας 5ος: Σταμάτα να κάνεις 1.000 ροκανίσματα την ημέρα…

Τα προγράμματα εκγύμνασης τα οποία είναι φτιαγμένα για να γυμνάσουν όλο το σώμα είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να πετύχεις μείωση λίπους.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες στον χώρο του fitness συμφωνούν πως δεν έχει καμία αξία να… χάνεις μία ώρα κάθε ημέρα κάνοντας ασκήσεις μόνο για κοιλιακούς.

Κανόνας 6ος: Η αερόβια άσκηση

Δεν είναι δυνατόν να αποκτήσεις κοιλιακούς, εάν δεν επενδύσεις χρόνο στην αερόβια άσκηση.

Είτε επιλέξεις να τρέξεις, είτε να κάνεις ποδήλατο, είτε να κολυμπήσεις, θα δεις σίγουρα αποτελέσματα και θα νιώσεις το λίπος να φεύγει από πάνω σου.

Όταν συμβεί αυτό, τότε θα έχεις κάνει ένα τεράστιο βήμα προς την επίτευξη του στόχου σου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

poedin
ΠΟΕΔΗΝ: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία – Πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση
24ωρη απεργία στην περιφέρεια και στάση εργασίας στην Αττική - Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το υπουργείο Υγείας
ΠΟΕΔΗΝ: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία – Πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση
ΕΠΑΛ.jpg
Που θα ιδρυθούν Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (CAMPUS)
Σχετικά με το ν. 5082/2024 "Ενίσχυση του Εθνικού Συστήµατος Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και άλλες επείγουσες διατάξεις"
Που θα ιδρυθούν Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (CAMPUS)