tempi
Πρέπει να αντισταθούμε στην αποσιώπηση, που τόσο συστηματικά επιδιώκουν τα Μέσα Ενημέρωσης της συστηματικής χειραγώγησης

    Όχι, δεν πρέπει να αφήσουμε χρόνο και τη λήθη να αμβλύνουν και να ξεθωριάσουν την τραγωδία αυτή.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κρατικό έγκλημα που έγινε στις τελευταίες δεκαετίας στη χώρα μας.

     Όχι, δεν αρκεί μια έκφραση συμπάθειας, όταν το θέμα ήταν στην επικαιρότητα. Η ζωή δεν είναι κυρίως στα τρέχοντα γεγονότα. Είναι σε εκείνα τα γεγονότα, που σημαδεύουν τον ανθρωπισμό και την ηθική. Γιατί όταν μια κοινωνία, αποδέχεται με τη σιωπή της και με τη λήθη της τα κρατικά εγκλήματα, δεν αμαυρώνει μόνο τη μνήμη των θυμάτων αλλά στην ουσία ανέχεται τη φρίκη και δίνει το άλλοθι στην κυβέρνηση να γυρίσει σελίδα, να «πάει παρακάτω, σε άλλα»…

     Πρέπει να αντισταθούμε στην αποσιώπηση, που τόσο συστηματικά επιδιώκουν τα Μέσα Ενημέρωσης της συστηματικής χειραγώγησης. Να ερμηνεύσουμε γιατί βαστάνε μήνες και μήνες – ακόμα και χρόνια – μεμονωμένες δολοφονικές πράξεις κάθε ημέρα στις πρώτες ειδήσεις, αλλά να «ξεχνιέται» ένα μείζον κοινωνικό και ηθικό πρόβλημα.

     Όταν η κυβέρνηση και το σύστημα εξουσίας της με την καθεστωτική νοοτροπία τους προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσπεράσουν το μείζον ζήτημα της απόδοσης ευθύνης και δικαιοσύνης για την απώλεια δεκάδων ανθρώπων, εμείς όλοι οι πολίτες και οι δημόσιοι και κοινωνικοί θεσμοί πρέπει να αντισταθούμε. Είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους μας.

     Να νιώσουμε για μια στιγμή έστω τον πόνο των μανάδων, των πατεράδων, των αδελφών, των φίλων. Να αναρωτηθούμε πολύ απλά. Αν ήμασταν εμείς στη θέση τους; Να διαισθανθούμε την άβυσσο ,στην οποία έχουν βυθιστεί για όλη τους τη ζωή οι δικοί τους άνθρωποι. Προπάντων, να συνειδητοποιήσουμε το πόσο άδικα τόσο νέοι και τόσες νέες, τόσοι άνθρωποι χάθηκαν πριν να χαρούν τη ζωή τους.

     Υπάρχει ένα κρίσιμο ερώτημα. Ποιος και ποιοι έχουν την ευθύνη για το έγκλημα αυτό; Όχι, δεν είναι ανθρώπινο λάθος, όπως τόσο σκόπιμα είχε αποφασίσει (!) από την πρώτη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης με τον πιο προκλητικό τρόπο, χωρίς να έχει καν την θεσμική ευθύνη να περιμένει τα πορίσματα των ειδικών.

     Και η ευθύνη αφορά πρώτα από όλους βαραίνει το δικό του σύστημα εξουσίας, τον Υπουργό του, που διαφήμιζε την ασφάλεια των τρένων αλλά ποτέ δεν είχε προχωρήσει τον εκσυγχρονισμό τους και παρά το γεγονός ότι υπήρχαν σχετικές συμβάσεις, που καθυστερούσαν. Η ασφάλεια των τρένων δεν βασίζεται σε έναν άνθρωπο, όπως κυνικά ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, σε καμιά χώρα της Ευρώπης.

      Η αλαζονεία, η ανευθυνότητα και ο αυταρχισμός με τα οποία εμφανίζονται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι δείγματα ομολογίας των ευθυνών τους. Όσο πιο πολύ καθεστωτισμό επιδεικνύουν, τόσο πιο αδύνατη είναι η με κάθε τρόπο προσπάθειά τους να συγκαλύψουν τις πολιτικές ευθύνες τους και να στρέψουν όλη τη συζήτηση στην έννοια του προσωπικού λάθους. Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά είναι η μεγαλύτερη προσβολή στη μνήμη των αθώων θυμάτων. Η τραγωδία των Τεμπών δεν μπορεί να είναι μία υπόθεση που θα ξεχαστεί. Αντίθετα είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας και όλες μας.

     Πολύ ορθά η κ. Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ανέφερε: «Την ώρα που η ευρωπαϊκή εισαγγελία προχωρά σε κατηγορίες, εδώ, οι υπουργοί δεν φέρνουν ευθύνη, η Hellenic Train δεν φέρει ευθύνη, η ΕΡΓΟΣΕ δεν φέρει ευθύνη, η ΡΑΣ δεν φέρει ευθύνη… Τελικά έχει κανείς ευθύνη, σ’ αυτή τη χώρα που ζούμε από τύχη;» και κατέληξε «απαιτούμε, την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία…Δεν θα δεχτούμε τίποτα κατώτερο».

Δικαιοσύνη ζητούν τα αθώα θύματα. Δικαιοσύνη απαιτούν οι δικοί τους άνθρωποι. Εμείς;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διαγωνισμός Δημοσίου Δασοπόνων
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ στο Δημόσιο με Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ έως Ιούλιο (ύλη)
Στο Τυπογραφείο η προκήρυξη 1Γ/2024 που αφορά μόνιμες θέσεις Δασοπόνων μέσω γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ έως τον Ιούλιο - τΗΝ
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ στο Δημόσιο με Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ έως Ιούλιο (ύλη)