Συνελήφθη 43χρονος ομοφοβικός – Υποκινούσε σε ζωντανή μετάδοση το μίσος
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Συνελήφθη 43χρονος ο οποίος υποκινούσε σε πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις και μίσος σε βάρος ατόμων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Ο άνδρας συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης σε περιοχή της Αττικής και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και παράβαση του νόμου περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο προέβαινε σε κατ΄ εξακολούθηση ανάρτηση βίντεο με ρατσιστικό κίνητρο υποκινώντας δημόσια σε βία, διακρίσεις και μίσος σε βάρος ατόμων λόγω ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Παράλληλα, προέβαινε και σε διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα εμβόλια.

Ο ανωτέρω συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς το βράδυ της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024, είχε προβεί σε ζωντανή μετάδοση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με περιεχόμενο όμοιο με το ανωτέρω. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos_4.jpg
Ατμοσφαιρική ρύπανση: Ένας σοβαρός παράγοντας κινδύνου για βαριές παθήσεις του εγκεφάλου
Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά και τον εγκέφαλο.
Ατμοσφαιρική ρύπανση: Ένας σοβαρός παράγοντας κινδύνου για βαριές παθήσεις του εγκεφάλου
βουλη
Ξεκινά η Συνταγματική Αναθεώρηση με ατζέντα την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Μονιμότητα και ιδιωτικά πανεπιστήμια: μεταρρύθμιση ή μετατόπιση ευθυνών;
Ξεκινά η Συνταγματική Αναθεώρηση με ατζέντα την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια