loatki
Σκηνές απείρου κάλλους σε δικαστήριο: Είπε ότι η εξάχρονη εγγονή του «θα γίνει ανώμαλη, βλέποντας τις συγκεκριμένες κουρτίνες που είχε κρεμάσει» - «Είναι ανώμαλος, έβγαλε την ελληνική σημαία και κρέμασε αυτό το πράγμα»

Ποινής φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στους θείους ενός άνδρα για το αδίκημα της εξύβρισης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού, σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών.

Ο άνδρας είχε συνεχείς προστριβές και επεισόδια με τους συγγενείς του, με τους οποίους είναι και γείτονες, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Ο άνδρας κατήγγειλε ότι δεχόταν τακτικά επιθέσεις αυτού του χαρακτήρα από τους θείους του και γείτονές του. Το δικαστήριο πείστηκε ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την πράξη που τους αποδίδεται με το κατηγορητήριο και συγκεκριμένα ότι «προσέβαλαν με λόγο την τιμή του εγκαλούντος, ενώ η πράξη τους αυτή φέρει ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά του παθόντα λόγω του γενετήσιου προσανατολισμού του».

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο καταγγέλλων, επιστρέφοντας στο σπίτι του αργά το βράδυ, από το διπλανό διαμέρισμα του απηύθυναν τις προσβλητικές φράσεις οι γείτονες και θείοι του. Η δε δεύτερη εκ των δύο κατηγορουμένων, είπε «είναι ανώμαλος, έβγαλε την ελληνική σημαία και κρέμασε αυτό το πράγμα (σ.σ. εννοώντας τη σημαία της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+), εκδηλώνοντας έτσι ονεισισμό (κατηγορία) και καταφρόνηση προς το πρόσωπο του καταγγέλλοντα και μάλιστα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, λόγω του γενετήσιου προσανατολισμού του».

Από το δικαστήριο αποδείχθηκε ότι οι σχέσεις μεταξύ των διαδίκων, οι οποίοι τυγχάνουν συγγενείς και διαμένουν σε όμορες κατοικίες, είχαν διαταραχθεί από το 2019, όταν οι κατηγορούμενοι πληροφορήθηκαν για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του γείτονά τους.

Το δικαστήριο πείστηκε ότι οι κατηγορούμενοι εξαπολύουν από τότε ύβρεις σε βάρος του συγγενή τους, που τυγχάνει να είναι ανιψιός τους, εξαιτίας της σεξουαλικής του ταυτότητας, όπως έχει καταγραφεί και σε διάφορα συμβάντα απ΄το οικείο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς είχαν και άλλα παρόμοια επεισόδια στο παρελθόν.

Μάλιστα κατά την απολογία του, ο θείος του καταγγέλλοντα επέδειξε αμετανόητη στάση, όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, καθώς είπε ότι η εξάχρονη εγγονή του «θα γίνει ανώμαλη, βλέποντας τις συγκεκριμένες κουρτίνες που είχε κρεμάσει ο καταγγέλλων».

Το δικαστήριο έκρινε ότι «ο κατηγορούμενος εμφορείται από έντονα ρατσιστικά αισθήματα αναγόμενα στις σεξουαλικές προτιμήσεις του καταγγέλλοντα» και τελικά έκρινε και τους δύο κατηγορούμενους ενόχους, καταδικάζοντάς τους σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντας μόνο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κατώτατος μισθός
Εβδομάδα αυξήσεων: Έως και δύο επιπλέον μισθοί σε 1 εκατ. εργαζόμενους - Παραδείγματα
Ποιοι κερδίζουν έως και δύο επιπλέον μισθούς από τη νέα φορολογική κλίμακα - Αναλυτικά παραδείγματα για νέους, γονείς και τρίτεκνους
Εβδομάδα αυξήσεων: Έως και δύο επιπλέον μισθοί σε 1 εκατ. εργαζόμενους - Παραδείγματα
venzini.jpg
Ποια μέρα της εβδομάδας συμφέρει να βάζετε βενζίνη στο αυτοκίνητο
Πολλοί οδηγοί γεμίζουν το ντεπόζιτο όποτε χρειάζεται, χωρίς να δίνουν σημασία στην ημέρα της εβδομάδας. Ωστόσο, αναλύσεις τιμών δείχνουν ότι η ημέρα...
Ποια μέρα της εβδομάδας συμφέρει να βάζετε βενζίνη στο αυτοκίνητο
Τροχαια
Μηδενική ανοχή στους δρόμους: Βροχή τα 350άρια για το κράνος
Για μία ακόμη εβδομάδα, οι έλεγχοι παραμένουν εντατικοί, με στόχο όχι απλώς την τιμωρία, αλλά τη ριζική αλλαγή νοοτροπίας γύρω από την οδική ασφάλεια.
Μηδενική ανοχή στους δρόμους: Βροχή τα 350άρια για το κράνος