λεωφορείο
«Το μόνο που θυμάμαι είναι τα μάτια του γεμάτα μίσος»

Σκηνές τρόμου έζησε χθες το βράδυ (13/12) ένας 29χρονος, όταν δέχτηκε άγρια ομοφοβική επίθεση από τον οδηγό του αστικού λεωφορείου, στο οποίο επέβαινε.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Antivirus, αναφέρθηκε στον ξυλοδαρμό που δέχθηκε από τον οδηγό του αστικού, μια πράξη η οποία σύμφωνα με το θύμα είχε ρατσιστικά κίνητρα.

Συγκεκριμένα ανέφερε, «Χθες, γύρω στις 22:00 βρισκόμουν στο Α7 με κατεύθυνση προς Αμπελοκήπους. Σε ένα λεωφορείο φυσαρμόνικα, κατεβαίνουν όλοι οι επιβάτες στο τέρμα και μένω εγώ στο πίσω μέρος του λεωφορείου. Μιλούσα στο τηλέφωνο με μια φίλη μου, όταν συνειδητοποίησα ότι τα φώτα έσβησαν και είδα τον οδηγό να κάνει μπρος – πίσω.

Αρχικά σκέφτηκα ότι μάλλον θα κάνει κάποιο διάλειμμα ή κάποια μια στάση στη Στουρνάρη και θα ξεκινήσει πάλι. Αντιθέτως, βλέπω τον οδηγό μέσα στο σκοτάδι στο βάθος να μου φωνάζει. Κατευθύνομαι προς το μέρος του, βλέποντάς τον να ουρλιάζει που ήμουν ακόμη μέσα στο λεωφορείο. Του εξήγησα ότι δεν κατάλαβα πως ήταν το τέρμα, ενώ τον παρακάλεσα να μου ανοίξει την μπροστινή πόρτα για να κατέβω».

Τότε ήταν που ο οδηγός, σύμφωνα με το θύμα, άρχισε τις βρισιές. «Ξεκίνησε ένα παραλήρημα και με αποκάλεσε αδερφή», σχολιάζει ο 29χρονος.

«Στα 29 μου χρόνια, έχω ακούσει πάρα πολλές αυτές την προσφώνηση. Απλώς, υπάρχει ένα σημείο μέχρι το οποίο το κάθε άτομο μπορεί να αντέξει. Το να ακούς από μικρή ηλικία άτομα να σε μειώνουν για το “πώς είσαι”, για το “ποιος είσαι” είναι ένα σημάδι που δύσκολα φεύγει από την ψυχοσύνθεση σου.

Το μόνο που θυμάμαι μετά από αυτό, είναι τα μάτια του γεμάτα μίσος. Του είπα πως θα τον αναφέρω και θα του κάνω μήνυση. Ήταν απαράδεκτη προσφώνηση για έναν άνθρωπο που απλώς του ζητούσε να κατέβει.

Η φίλη μου, παράλληλα, άκουγε όλη την στιχομυθία. Αφού μου άνοιξε, κατέβηκε από το λεωφορείο παρακολουθώντας με να βγάζω φωτογραφίες τις πινακίδες. Μετά από αυτό κινήθηκε απειλητικά κατά πάνω μου. Ευτυχώς, πρόλαβα να βγάλω ένα βίντεο πριν μου ορμήξει».

Όπως λέει ο Μ. ο οδηγός ξεκίνησε να τον χτυπά. «Άρχισε να μου ρίχνει μπουνιές στο στομάχι, στα πλευρά και στο στέρνο. Στην προσπάθεια μου να αμυνθώ, χτύπησα τα γυαλιά του που κρεμόντουσαν από το λαιμό του. Μόλις το είδε μου φώναξε κάτι τύπου: “π…..α μου έσπασες και τα γυαλιά”, ενώ συνέχισε να με χτυπάει».

Ο Μ. εξηγεί πως αναγκάστηκε να του πει ότι έχει πάνω του μαχαίρι, για να τον κάνει να σταματήσει.

«Το σώμα μου ήταν παγωμένο σαν άγαλμα. Ενστικτωδώς, πήγαινα προς τα πίσω. Κάποια στιγμή σταμάτησε. Φοβισμένος άρχισα να τρέχω».

Λίγο μετά, ο άνδρας βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα, για να καταγγείλει την επίθεση.

«Δεν θα είμαι ποτέ ξανά ο ίδιος. Θα φοβάμαι και θα προσέχω ακόμα περισσότερο. Αλλά πιστέψτε με είναι κάτι που το σώμα απορροφά και είναι πολύ επιβλαβές και καταστροφικό για τους εαυτούς μας. Αυτό που θέλω να κρατήσετε από αυτή την ιστορία είναι πως ξέρω πολύ καλά πως είναι άβολο να μιλάς.

Είναι δύσκολο να χαλάς την ηρεμία σου για να υπερασπιστείς κάποιον που δέχεται επίθεση είτε λεκτική είτε σωματική. Να είστε γενναίοι και να μιλάτε για τα δικαιώματά σας και των άλλων. Ξέρω πως εκείνη την στιγμή όλο το σώμα σας ή τα γόνατα σας μπορεί να τρέμουν από τον φόβο. Αλλά κάντε το όπως και να έχει και έτσι χτίζεται κάτι καλύτερο. Ένα καλύτερο μέλλον».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αβοκάντο
Πώς το αβοκάντο επηρεάζει τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες
Σε σύγκριση με αυτούς που δεν κατανάλωναν, γυναίκες που κατανάλωναν αβοκάντο είχαν χαμηλότερο κίνδυνο για διαβήτη ενώ στους άντρες δεν παρατηρήθηκε...
Πώς το αβοκάντο επηρεάζει τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες
Σχολεία υπό κατάρρευση
Γηρασμένα τα σχολικά κτίρια στην Αθήνα
Η ανέγερση νέων εγκαταστάσεων σε πολλές γειτονιές είναι αναγκαία, ωστόσο είναι δύσκολο να βρεθούν ελεύθεροι χώροι μέσα στην πόλη - Ζητήματα ασφαλείας...
Γηρασμένα τα σχολικά κτίρια στην Αθήνα