δακτυλικό αποτύπωμα
Η εργοδοσία εγκατέστησε σύστημα μέσω του οποίου θα ενημερώνεται το «Εργάνη» για το πότε πιάνουν δουλειά οι εργαζόμενοι και πότε σχολάνε με τα δακτυλικά τους αποτυπώματα

Μεγάλη επιχείρηση του Ηρακλείου πίεζε τους εργαζομένους της, αντί για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, να δεχτούν να δηλώνουν την είσοδο και την έξοδό τους από τον χώρο εργασίας τους με... δακτυλικό αποτύπωμα, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Μάλιστα, σύμφωνα με παλιότερη απάντηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε ερώτημα που της τέθηκε από Δήμο του νομού Ηρακλείου, «η χρήση βιομετρικού συστήματος... εισάγει μια επαχθή και δυσανάλογη για τα υποκείμενα επεξεργασία σε σχέση με τον ανωτέρω σκοπό, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο, καθώς ο έλεγχος μπορεί να πραγματοποιηθεί επαρκώς και με άλλα ηπιότερα εναλλακτικά μέσα».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, δέχτηκε από εργαζόμενους ιδιωτικής επιχείρησης του Ηρακλείου, την καταγγελία ότι η εργοδοσία έχει εγκαταστήσει σύστημα μέσω του οποίου θα τους καταγράφει, προκειμένου να ενημερώνεται το «Εργάνη» για το πότε πιάνουν δουλειά και πότε σχολάνε, με τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.

«Μου ζήτησαν να παρέμβω, ώστε να μη γίνει πράξη αυτή η απόφαση, γιατί καταγγέλλουν πως καταπατούνται τα προσωπικά τους δεδομένα», όπως αποκάλυψε στο neakriti.gr ο συνδικαλιστής.

Πράγματι, από τη στιγμή εκείνη, ο Στέλιος Βοργιάς βρίσκεται σε επαφές με την επιχείρηση για να μην προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια. Άλλωστε, η κυβέρνηση ζητάει από τις επιχειρήσεις να εγκαταστήσουν σύστημα ψηφιακής κάρτας εργασίας και ως εκ τούτου, οτιδήποτε περισσότερο θα ήταν υπερβολικό από τη μια και από την άλλη εγείρονται και τα ζητήματα που σχετίζονται με τα προσωπικά δεδομένα.

Είχε «πρωτοτυπήσει» Δήμος της ενδοχώρας

Βέβαια, ένας Δήμος της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου είχε πρωτοτυπήσει και μάλιστα πριν από χρόνια. Ήταν τον Ιούλιο του 2017, όταν παρουσιάστηκε πρωτοβουλία δημοτικής Αρχής Δήμου του νομού Ηρακλείου να προμηθευτεί σύστημα ελέγχου της εισόδου και της εξόδου του προσωπικού στον χώρο εργασίας του (Δημαρχείο).

Ο συγκεκριμένος Δήμος ακολουθούσε μέχρι τότε το σύστημα των υπογραφών, σε βιβλίο παρουσιών. Έτεινε να επιλέξει το σύστημα του βιομετρικού ελέγχου του δακτυλικού αποτυπώματος, προκειμένου να εξασφαλίσει την τήρηση του ωραρίου εργασίας των εργαζόμενων του Δήμου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα