νοσοκομειο
«Φαινόταν σαν πνευμονία, αλλά είχε κάποιο μικρόβιο στο αίμα» - Συντετριμμένος ο πατέρας του 4χρονου

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια του 4χρονου αγοριού από τη Θάσο που κατέληξε τη Δευτέρα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ο πατέρας του εξήγησε ότι υπέστη σηψαιμικό σοκ από τον στρεπτόκοκκο και ότι η κλινική εικόνα του παρέπεμπε σε ίωση.

«Ο μικρός είχε δύο μέρες πυρετό, ίωση απλή, αλλά τελικά η καλλιέργεια που πήραμε στην Καβάλα στο νοσοκομείο βγήκε ότι είχε και ένα μικρόβιο στο αίμα του. Αυτό του έκανε σηψαιμικό σοκ πάρα πολύ γρήγορα. Φαινόταν να έχει πνευμονία το παιδί αλλά τελικά είχε πάρει κάποιο μικρόβιο», είπε ο πατέρας του 4χρονου στο Mega.

To βράδυ περασμένου Σαββάτου, οι γονείς πήραν το αγοράκι, που «ψηνόταν» στον πυρετό και επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας της Θάσου.

«Από λεπτό σε λεπτό χειροτέρευε η κατάσταση του παιδιού, δεν είχε χρόνο να αντιμετωπιστεί αυτό το πράγμα. Δεν έγινε κάποιο λάθος (ιατρικό). Η κλινική εικόνα του παιδιού ήταν ότι αντιμετωπίζει μία ίωση. Όσο περνούσε η νύχτα όμως το παιδί χειροτέρευε και φαινόταν σαν να κάνει βαριά πνευμονία», συνέχισε ο πατέρας.

«Πήγε την 3η μέρα στο Κέντρο Υγείας. Οι γιατροί διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης, του χορήγησαν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, το κράτησαν στο Κέντρο Υγείας μέχρι το πρωί και το πρωί αμέσως με το πρώτο καράβι με ασθενοφόρο πήγε στο νοσοκομείο της Καβάλας», τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Εκεί διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ότι το παιδί είχε δυσκολία στην αναπνοή και υψηλό πυρετό, με συνέπεια να μεταφερθεί άμεσα και να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού «έγινε διακομιδή μετά από το νοσοκομείο της Καβάλας στο Ιπποκράτειο μπας και το γλιτώσουν στη ΜΕΘ. Μας είπαν οι γιατροί ότι το παιδί δεν πέθανε από πνευμονία και από την ίωση, πέθανε από κάτι άλλο. Βγήκε αυτό, ότι είχε μικρόβιο στο αίμα του το παιδί και του έκανε σηψαιμικό σοκ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Να έχεις ένα παιδάκι στο σπίτι, σου μένουν αναμνήσεις, εικόνες».

Παρά τις δραματικές προσπάθειες των γιατρών το αγοράκι δεν τα κατάφερε. 

«Αυτό αποδεικνύει για άλλη μία φορά πόσο ύπουλος και θανατηφόρος μπορεί να είναι ο στρεπτόκοκκος αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα», συνέχισε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως διαπιστώθηκε, το 4χρονο αγοράκι είχε νοσήσει με πυογόνο στρεπτόκοκκο και αργότερα βρέθηκε θετικό στον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό. Όπως λέει ο πατέρας του παιδιού, κόλλησε από την μικρότερη αδελφή του: «Τα πρωτόκολλα που έχουν οι γιατροί, φέραμε και παιδίατρο στο σπίτι για να εξετάσει το παιδί, είναι ότι πρέπει τρεις μέρες να είναι εμπύρετο το παιδί, δύο 24ωρα για να δώσω αντιβίωση. Δεν φαινόταν ότι αντιμετωπίζει κάτι άλλο. Έχουμε και μία μικρούλα στο σπίτι η οποία κόλλησε πρώτη τον ιό αυτή, τον πέρασε πιο ελαφριά, μετά κόλλησε ο μικρός»..

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εσώρουχα
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
Αυτά είναι τα επικίνδυνα εσώρουχα που αγαπούν οι γυναίκες: Έχουν απαγορευθεί σε 3 χώρες
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
εμβόλιο
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά
Η προκλινική σύνθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η ομάδα προσέφερε, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, υψηλά επίπεδα ανοσίας από θανατηφόρα επίπεδα...
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά