νοσοκομειο-σωτηρια
Αυξημένα είναι τα κρούσματα κορονοϊού, γρίπης και RSV

Αυξημένα είναι τα κρούσματα των ιώσεων του αναπνευστικού το τελευταίο διάστημα, με υψηλό καθημερινό αριθμό διασωληνωμένων και θανάτων.

Η εξάπλωση του κορονοϊού, της γρίπης και του RSV, έχει «εκτινάξει» τις νοσηλείες, με τους ειδικούς να εφιστούν την προσοχή, ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες καλώντας να αποφεύγουμε τις πολλές αγκαλιές και τα φιλιά.

Τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας

Τονίζουν δε, την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας με ειδική μέριμνα στους ηλικιωμένους και τα ευάλωτα άτομα. «Προσέχουμε να μην έχουμε πυρετό ή συμπτώματα από το αναπνευστικό. Σε περίπτωση νόσησης, είναι σημαντική η έγκαιρη διάγνωση ώστε να ληφθεί η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.»

Η αύξηση των κρουσμάτων αποδίδεται στο στέλεχος JN.1 το οποίο «είναι πιθανό να διαφεύγει της ανοσίας και να μεταδίδεται πιο εύκολα» και θεωρείται πιθανό να επικρατήσει τους επόμενους μήνες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυξημένες νοσηλείες

Σύμφωνα με τη Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ, είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε εάν τα συμπτώματα της υποπαραλλαγής JN.1 διαφέρουν από τα τυπικά συμπτώματα της «Omicron». Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι συμβαίνει αυτό.

Είναι επίσης πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση από άλλες υποπαραλλαγές της «Omicron», αν και οι εισαγωγές σε νοσοκομεία αυξάνονται σε ορισμένες περιοχές όπως η πόλη της Νέας Υόρκης, η οποία θεωρείται μια πολιτεία, από την οποία προβλέπεται τι θα ακολουθήσει για μεγάλο μέρος της υπόλοιπης χώρας.

«Αλλά η αύξηση των νοσηλειών θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα της μείωσης της ανοσίας του πληθυσμού, τουλάχιστον εν μέρει. Επιπλέον, και οι υπόλοιπες παραλλαγές συμβάλλουν αναμφίβολα σε περισσότερες νοσηλείες στις ΗΠΑ, ενώ οι θάνατοι παραμένουν σταθεροί. Επιπρόσθετα, είναι πρόωρο να απαντηθεί αν η JN.1 προκαλεί ανοσιακή διαφυγή.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο
Λαχταριστές πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο και μπέικον: Η πιο νόστιμη κι εύκολη συνταγή
Γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο και μπέικον
Λαχταριστές πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο και μπέικον: Η πιο νόστιμη κι εύκολη συνταγή