stratos
Από την εποχή της «ειδικότητος αποκτηθείσης εν τω στρατεύματι» σε εκείνη των πιστοποιητικών επαγγελματικής κατάρτισης περνά η στρατιωτική θητεία. 

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη του αναφέρθηκε πέρα των άλλων, στο πρόγραμμα “Θητεία Ευκαιρία” που πρόκειται να υλοποιηθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στη στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα ανακοίνωσε το πρόγραμμα “Θητεία-Ευκαιρία”. Αν και η στρατιωτική θητεία “είναι η αυτονόητη προσφορά κάθε Έλληνα στην κοινωνία και την Πατρίδα“, όπως δήλωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, “ο εκσυγχρονισμός της με την ενσωμάτωση της απόκτησης δεξιοτήτων, θα την καταστήσει περισσότερο ελκυστική, ώστε μην θεωρείται από ορισμένους “χαμένος χρόνος”“, πρόσθεσε.

Ποια επαγγέλματα θα πιστοποιούνται

Τα επαγγέλματα που θα πιστοποιούνται σε πρώτη φάση, θα είναι:

  •     Μάγειρες
  •     Αρτοποιοί
  •     Τεχνικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
  •     Ηλεκτρολόγοι
  •     Ψήστες
  •     Νοσοκόμοι
  •     Βοηθοί φαρμακοποιοί
  •     Βοηθοί Οδοντιάτρου

Ο Νίκος Δένδιας είπε ότι μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στοχεύει να συμβάλλει “στην κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη, δίνοντας νέες ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης στους νέους.” “Επιθυμία μας είναι ο νέος να αντιμετωπίζει με επιπλέον εφόδια το νέο στάδιο της ζωής που ανοίγεται μπροστά του, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας”, δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΥΠΕΘΑ, “το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τόσο οριζόντιες δεξιότητες για όλους, όπως η εκπαίδευση σε ψηφιακές δεξιότητες, όσο και κάθετες εθελοντικού χαρακτήρα, όπως η εκπαίδευση σε ειδικότητες που οδηγούν σε επαγγελματική αποκατάσταση και η φοίτηση σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Ενόπλων Δυνάμεων.”

“Να σημειωθεί”, είπε ο Νίκος Δένδιας, “ότι θα δοθεί έμφαση σε ειδικότητες για τις οποίες υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη προσφορά εξειδικευμένων επαγγελματιών.”

Έξτρα μόρια για ΑΣΕΠ

Το σημαντικό με τις αλλαγές που δρομολογούνται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι, ότι οι συμμετέχοντες στα προγράμματα του υπουργείου, θα μπορούν με το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, όχι μόνο να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, αλλά να λαμβάνουν και επιπλέον μοριοδότηση.

Παράλληλα, από το 2024, μαζί με τη στρατιωτική θητεία θα δίνεται η δυνατότητα στους στρατεύσιμους, να ξεκινούν την εκμάθηση ξένων γλωσσών, ή να την ενισχύουν και παράλληλα, να μαθαίνουν και τα βασικά για τον χειρισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Σημαντική αλλαγή επίσης που θα δίνεται στους νεοσύλλεκτους, να αποκτήσουν άδεια οδήγησης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κολούμπια πανεπιστήμιο
Εικόνες χάους και καταστροφής στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Περισσότερες από 2000 οι συλλήψεις
Σε κρίση τα αμερικανικά πανεπιστήμια - Οι διαδηλώσεις αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης
Εικόνες χάους και καταστροφής στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Περισσότερες από 2000 οι συλλήψεις