Γιατί κάποιοι άνθρωποι πεινούν συνεχώς;
Unsplash
Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε τα ίδια φαγητά κάθε μέρα

Μπορεί να είναι κουραστικό να προσπαθείτε να προγραμματίζετε τα γεύματά σας για την επόμενη μέρα και είναι τόσο εύκολο να φτιάξετε απλώς το αγαπημένο σας σάντουιτς ή να παραγγείλετε αυτό το γεύμα σε πακέτο που απολαύσατε χθες. Τι συμβαίνει όμως αν τρώτε τα ίδια γεύματα κάθε μέρα;

Ίσως δεν έχετε χρόνο να δοκιμάζετε συνεχώς διαφορετικές συνταγές ή απλά αγαπάτε τα αγαπημένα σας φαγητά τόσο πολύ που θέλετε να τα τρώτε συνέχεια, οπότε στρέφεστε στο να καταναλώνετε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά.

Οι επιπτώσεις της κατανάλωσης του ίδιου φαγητού κάθε μέρα

Ελαχιστοποιεί τα βακτήρια του εντέρου

Όχι μόνο το να τρώτε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα δεν συμβάλλει στην ποικιλομορφία της εντερικής χλωρίδας, αλλά η κατανάλωση των ίδιων τροφών που είναι φτωχά σε θρεπτικά συστατικά μπορεί στην πραγματικότητα να σκοτώσει τα υγιή βακτήρια του εντέρου. 

Αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας, καθώς υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ του ανοσοποιητικού σας και της υγείας του εντέρου σας (το 70% του ανοσοποιητικού σας συστήματος βρίσκεται στο έντερο).

Πιθανές διατροφικές ελλείψεις

Το σώμα σας χρειάζεται μια ποικιλία μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών για την καλή λειτουργία του. Αυτή η απαίτηση εκπληρώνεται με την κατανάλωση μια ποικίλης διατροφής. Από την άλλη μεριά η προσκόλληση σε ένα μόνο είδος γεύματος μπορεί να οδηγήσει σε διατροφική ανεπάρκεια, γιατί μειώνεται η ποικιλία των θρεπτικών συστατικών που παίρνει το σώμα σας.

Μπορεί να έχετε μια διατροφική διαταραχή

Ναι, η κατανάλωση του ίδιου φαγητού μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε διαταραχή αποφυγής/περιοριστικής πρόσληψης τροφής. Σε αυτή την κατάσταση, ένα άτομο θέλει συνεχώς να έχει συγκεκριμένο φαγητό λόγω συγκεκριμένων χρωμάτων, υφών ή μυρωδιών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υποσιτισμό και ανθυγιεινή απώλεια βάρους.

Το ανθρώπινο σώμα εξελίχθηκε για να τρώει μια ποικιλία τροφών όταν ήταν πιο φρέσκα και εύκολα διαθέσιμα. Τα διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις των φαγητών μας δίνουν μια ιδέα για τα ποικίλα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν και όσο μεγαλύτερη ποικιλία έχουμε, τόσο το καλύτερο. Δοκιμάστε να αναμίξετε εποχιακά τρόφιμα ή να προσθέσετε νέα συστατικά στη διατροφή, όταν μπορείτε, και κυρίως διασκεδάστε βρίσκοντας νέες γεύσεις και φαγητά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που απολαμβάνετε.

Πηγή: jenny.gr  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mlkke.jpg
Το σύνθημά μας «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ούτε ευκολοχώνευτο είναι ούτε δημοφιλές
«Όταν λέμε "Έξω από την ΕΕ" εννοούμε και εργαζόμαστε για να έρθουν τα πάνω-κάτω. Εννοούμε παλλαϊκό αγώνα για την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας,...
Το σύνθημά μας «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ούτε ευκολοχώνευτο είναι ούτε δημοφιλές