φουγκου
Γευσιγνώστες ρισκάρουν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή για αυτό το πιάτο

Υπάρχει ένα φαγητό, το οποίο είναι αρκετά δηλητηριώδες και γευσιγνώστες ρισκάρουν τη ζωή τους για να το δοκιμάσουν.

Οι σεφ που προετοιμάζουν το προσωπικό τους γι αυτό το πιάτο, πρέπει να το εκπαιδεύσουν τουλάχιστον τρία χρόνια, έτσι ώστε να επιτρέψουν σε κάποιο νέο να το μαγειρέψει. Παρά τις συστάσεις για την επικινδυνότητα του πιάτου, υπάρχουν καλοφαγάδες που είναι πρόθυμοι να το δοκιμάσουν αψηφώντας το ρίσκο.

Το πιάτο περιλαμβάνει το ψάρι Fugu, το οποίο είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη στον κόσμο. Το ψάρι αυτό είναι δηλητηριώδες γιατί περιέχει μία ουσία που ονομάζετε tetrodotoxin. Η ουσία αυτή εντοπίζεται στα όργανα του ψαριού και κυρίως στο συκώτι, τις ωοθήκες και τα μάτια του. Το δέρμα του από την άλλη, συνήθως είναι μη δηλητηριώδες.

Το συγκεκριμένο δηλητήριο παραλύει του μύες του σώματος προκαλώντας παράλυση στο θύμα του ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τις αισθήσεις του. Το θύμα σιγά-σιγά χάνει την δυνατότητα να αναπνεύσει και πεθαίνει από ασφυξία.

φουγκου

Η κατανάλωση του ψαριού ελέγχεται από την ιαπωνική νομοθεσία και μόνο εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι σεφ μπορούν να προετοιμάσουν το πιάτο αυτό. Για την προετοιμασία του χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο μαχαίρι που ονομάζεται «fugu hiki», το οποίο φυλάσσεται σε μέρος ξεχωριστό από τα υπόλοιπα εργαλεία της κουζίνας για να μην ακουμπήσει πουθενά και αποστειρώνεται πριν από τη χρήση του.

Το ψάρι Fugu τρώγεται σαν sashimi (ωμό ψάρι σε κομμάτια) σαν chiri nabe (ιαπωνικό πιάτο ψαριού σε κατσαρόλα), ψητό, τηγανητό ή ακόμα και σαν σαλάτα «yubiki» σε κάποια μέρη όπου περιέχεται το δέρμα του ψαριού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aktinidio.jpg
Ακτινίδιο: Ένα μικρό φρούτο με μεγάλη διατροφική αξία
Το ταπεινό ακτινίδιο κρύβει μέσα του έναν ευεργετικό πλούτο που μας αφορά όλους: από την τόνωση του ανοσοποιητικού μέχρι την καλύτερη λειτουργία του...
Ακτινίδιο: Ένα μικρό φρούτο με μεγάλη διατροφική αξία
μαρια ευθυμιου
Καθηλωτική η Μαρία Ευθυμίου στον κύκλο των διαλέξεων που ξεκίνησε το Υπουργείο Παιδείας, με πρωτοβουλία της Σοφίας Ζαχαράκη
Η ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ, Μαρία Ευθυμίου «άνοιξε» τον κύκλο των διαλέξεων που ξεκινά το Υπουργείο Παιδείας, με πρωτοβουλία της Σοφίας...
Καθηλωτική η Μαρία Ευθυμίου στον κύκλο των διαλέξεων που ξεκίνησε το Υπουργείο Παιδείας, με πρωτοβουλία της Σοφίας Ζαχαράκη
χοτζογλου
Χρύσα Χοτζόγλου: "Θα διδάξουμε και θα ζήσουμε με ψηλά το κεφάλι!"
«Μπαίνουμε σε περίοδο δύσκολη και σκληρή. Το καταλαβαίνουμε όλοι και αγωνιούμε για το μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν για εμάς και τα παιδιά μας.»
Χρύσα Χοτζόγλου: "Θα διδάξουμε και θα ζήσουμε με ψηλά το κεφάλι!"