Αποκαλύψεις για τη συμμορία που έκλεβε εκατομμύρια από το κράτος
Ο αρχηγός και η πρώην εστεμμένη την ώρα που έκαναν τα ψώνια τους έπιναν σαμπάνια και έτρωγαν σούσι

Νέα στοιχεία προκύπτουν για τη χλιδάτη ζωή του επιχειρηματία και αρχηγού της συμμορίας που έκλεβε ΦΠΑ από το κράτος. 

Σύμφωνα με νέα στοιχεία για τα μάτια της καλής του, είχε μάλιστα κλείσει πριβέ μπουτίκ γνωστού οίκου μόδας για να κάνει τα ψώνια της.

Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στα νότια προάστια και σύζυγος γνωστού μοντέλου που έχει στεφθεί Σταρ Ελλάς στα καλλιστεία και έχει και διεθνείς διακρίσεις, φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης που προέβαινε σε σύσταση ανύπαρκτων εταιρειών με σκοπό την αποκόμιση εσόδων και την είσπραξη επιστροφών ΦΠΑ.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και το όνομα ενός 51χρονου επιχειρηματία που δεν έχει προς το παρόν συλληφθεί και δραστηριοποιείται στον τομέα των οικοδομών και των κατασκευών και ο οποίος είχε τραβήξει τα «φώτα» της δημοσιότητας για σχέση του με διάσημο μοντέλο – τραγουδίστρια.

Μάλιστα, ο σύντροφος της πρώην εστεμμένης είχε κλείσει την μπουτίκ πολύ γνωστού οίκου μόδας στο εξωτερικό για να ψωνίσει η αγαπημένη του, αλλά και ταυτόχρονα έπιναν σαμπάνια και έτρωγαν σούσι.

Πώς δρούσε η συμμορία

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, η πολυμελής εγκληματική οργάνωση, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα δραστηριοποιούνταν στη διασυνοριακή απάτη στον Φ.Π.Α. και στην απατηλή λήψη επιστρεπτέων προκαταβολών, μέσω της σύστασης ανύπαρκτων συναλλακτικά εταιρειών.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διάρκεια και συγκεκριμένη δομή και οργάνωση, με σκοπό τη συγκάλυψη της μη απόδοσης Φ.Π.Α. ή της παράνομης θεμελίωσης δικαιώματος επιστροφής Φ.Π.Α., την είσπραξη παράνομου οικονομικού όφελος και την παρακράτηση παράνομων οικονομικών ενισχύσεων από τα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω ανύπαρκτων εταιριών εμπορίας προϊόντων τεχνολογίας ή νομικών οντοτήτων που έχουν τα χαρακτηρίστηκα του «εξαφανισμένου εμπόρου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα