tileorasi
Επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε πολλές περιοχές της χώρας

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες για την καταπολέμησης της πειρατείας στη συνδρομητική τηλεόραση που έλαβε χώρα σε διαφορετικές περιφέρειες της Ελλάδας.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε έξι πόλεις της περιφέρειας όπου πραγματοποιήθηκαν έφοδοι της Αστυνομίας σε σπίτια και καταστήματα και έχουν γίνει δεκάδες συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση περιέχει ογκωδέστατη δικογραφία εκατοντάδων σελίδων, εστίασε σε δεκάδες περιοχές σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Αττική, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Δυτική Μακεδονία, ενώ εκτός των συλλήψεων που έγιναν, αναζητούνται δεκάδες άτομα που φέρονται να ξέπλεναν τεράστια ποσά σε εικονικές επιχειρήσεις "φαντάσματα".

Χαρακτηριστικές είναι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν και απεικόνιζαν δεκάδες παράνομους αποκωδικοποιητές σε κάδους απορριμμάτων στα Ιωάννινα και στην Αθήνα, προφανώς από τις απειλούμενες ποινικές διώξεις και πρόστιμα, από τα οποία πλέον κινδυνεύουν και οι τελικοί απλοί χρήστες.

Σημειώνεται πως τα κέρδη του κυκλώματος «αγγίζουν» το μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ οι απώλειες των νόμιμων εταιρειών ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Από την μία φαίνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το δίκτυο αποτελείται από πυραμιδική εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους (servers -data centers, αρχηγούς, υπαρχηγούς, ταμίες και μεταπωλητές πολλαπλών επιπέδων), με στεγανή διαστρωμάτωση και με ψηφιακή δικτυακή δομή σε dark web και κακόβουλη εκμετάλλευση ιδιωτικότητας και ανωνυμίας του διαδικτύου. Από την άλλη υπάρχουν οι φυσικοί «χρηματοδότες» της εγκληματικής οργάνωσης, που δεν είναι άλλοι από απλούς πολίτες όλων των εισοδηματικών κλιμακίων και όλων των ηλικιών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για την επίτευξη του σκοπού της παράνομης δραστηριότητάς τους, τα δύο αρχηγικά μέλη είχαν δημιουργήσει δίκτυο το οποίο υποστήριζαν τεχνικά και στο οποίο λειτουργούσε ένας εξυπηρετητής (server) για την παράνομη αναμετάδοση των καναλιών.

Από την πλευρά τους, τα βασικά μέλη λειτουργούσαν με δικό τους πελατολόγιο ως μεταπωλητές των παράνομων συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, ενώ για να μην γίνουν αντιληπτοί εισέπρατταν τα χρήματα σε μετρητά ή μέσω τραπεζικών ιδρυμάτων ή διαδικτυακών εταιρειών μεταφοράς χρημάτων, καθώς και μέσω κρυπτονομισμάτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-1024x585.jpg
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
Πανελλαδικές: Μέχρι πότε οι εξετάσεις και τα παρελκόμενά τους θα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας; Γιατί ψάχνουμε τις...
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
εοφ
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»
«Επικίνδυνο το σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων», λέει ο ΕΟΦ - Ποιο είναι
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»