Thumbnail
Μια ειδικός δίνει συμβουλές

Ένα από τα αγαπημένα θέματα συζήτησης γύρω από τα τυχερά παιχνίδια που προσφέρουν αμύθητα κέρδη είναι το πως θα αξιοποιήσει ο υπερτυχέρος τα χρήματα. Η Emily Irwin, ανώτερη διευθύντρια συμβούλων την Wells Fargo Bank, δίνει συμβουλές για τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι νικητές.

Όπως σημειώνει από την εμπειρία της έχει διαπιστώσει πως «πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι τους σε αυτήν την εμπειρία που αλλάζει τη ζωή τους και μπορεί γρήγορα να γίνει όχι και τόσο ευχάριστη όσο θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί».

Το Insider συνοψίζει τις συμβουλές της.

Το πρώτο κρίσιμο δίλημμα

Το πρώτο που θα πρέπει κάποιος να σκεφτεί είναι εάν θα λάβει τα χρήματα εφάπαξ ή ως πρόσοδο. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξαρτάται από δύο κρίσιμους παράγοντες: Τις οικονομικές επιπτώσεις, που σχετίζονται κυρίως με τους φόρους και το πώς ο καθένας προσωπικά τείνει να χρησιμοποιεί τα χρήματά του.

Ενδεχομένως από οικονομική και φορολογική πλευρά, η λήψη του εφάπαξ ποσού να είναι πιο συμφέρουσα. Αν και θα υπάρξουν υψηλότεροι φόροι αρχικά, ο νικητής αποκτάει μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο έλεγχο στον τρόπο που θα επενδύσει τα χρήματά του, έχοντας άμεση πρόσβαση στο κεφάλαιο.

Εάν πάλι είστε το άτομο που έχει ένα ευρώ στην τσέπη του και τείνει να ξοδεύει 1,5, τότε ένα εξασφαλισμένο εισόδημα με την εγγύηση δεκαετιών είναι ένα καθησυχαστικό δίχτυ ασφαλείας. Με την μορφή της προσόδου δεν θα μπείτε στον πειρασμό να κάνετε υπερβολικές δαπάνες και προστατεύεστε από πιθανούς επιτήδειους που θέλουν να εκμεταλλευτούν τον πλούτο σας.

Μάθετε πώς να λέτε «όχι»

Οι νικητές τυχερών παιχνιδιών βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με πολλές πιέσεις από τα μέλη της οικογένειας, τους φίλους ακόμη και διάφορους οργανισμούς. Χωρίς την κατάλληλη καθοδήγηση η διαχείριση αυτών των πιέσεων είναι αρκετά δύσκολη.

Το να μάθετε τον τρόπο να αρνείστε με επιδεξιότητα τα διάφορα αιτήματα είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί θα συμβεί πολλές φορές να πιέζεστε να δώσετε χρήματα που σε πράγματα που δεν ευθυγραμμίζονται με τους στόχους και τις αξίες σας. Καλό είναι να δημιουργήσετε μια αξιόπιστη ομάδα συμβούλων, μεταξύ των οποίων και έναν σύμβουλο οικογενειακής διαχείρισης, καθώς οι πιέσεις και οι εντάσεις σε αυτό το επίπεδο θα αρκετές.

Οι εν λόγω σύμβουλοι μπορούν να σας βοηθήσουν στη διαχείριση της επικοινωνίας σχετικά με τα οικονομικά σας, όχι μόνο τακτικά, αλλά και όσον αφορά τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με τα παιδιά, τα αδέρφια και την κοινότητά σας. Ο χειρισμός αυτών των συνομιλιών μπορεί να είναι δύσκολος τώρα που οι άνθρωποι γνωρίζουν για τον νέο σας πλούτο.

Μην πάτε στην τύχη

Χρειάζεστε επίσης έναν δικηγόρο, έναν λογιστή και έναν επενδυτικό σύμβουλο. Αυτοί μπορούν να σας βοηθήσουν και σε κρίσιμα φορολογικά ζητήματα. Η επιλογή αυτόν τον προσώπων δεν μπορεί να προκύπτει από μια τυχαία αναζήτηση. Πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά του ειδικούς που θα έχετε στο πλευρό σας. Μιλήστε με τους υποψήφιους πριν τους επιλέξετε για να διαπιστώσετε εάν ευθυγραμμίζονται με τα θέλω και την προσωπικότητά σας, καθώς στόχος είναι η μακροπρόθεσμη συνεργασία.

Προετοιμαστείτε για μαραθώνιο

Βεβαιωθείτε πως έχετε την καθοδήγηση που θα σας βοηθήσει να εξελίξετε το κεφάλαιο σας. Σκεφτείτε το σαν προετοιμασία για έναν μαραθώνιο. Δεν ξυπνάς μια μέρα και αποφασίζεις να τρέξεις 26 μίλια αν δεν έχεις τρέξει ποτέ ένα μίλι πριν. Ομοίως, οι νικητές του λαχείου δεν πρέπει να βρεθούν ξαφνικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση.

Πρέπει να μπορείτε να πείτε: «Έχουμε προετοιμαστεί για αυτό. Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα, έχουμε προπονητές και καταλαβαίνουμε το πρόγραμμα προπόνησής μας και πώς θα εξελιχθούμε με αυτόν τον πλούτο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα