iereas
Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά στις ασελγείς πράξεις τριών ιερέων σε βάρους του 13 τότε ανηλίκου οι οποίες έλαβαν χώρα κατά τα έτη από το 2002 έως το 2007

Την ενοχή ενός κληρικού που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ασέλγεια σε ανήλικο, αποφάσισε το Μεικτό  ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, ωστόσο η απόφαση είχε αναστέλλουσα δύναμη για τρία έτη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κληρικός είχε κριθεί ένοχος σε δεύτερο βαθμό από το μεικτό ορκωτό Εφετείο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών τον Ιανουάριο το 2022.

Τότε ο κατηγορούμενος είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, όπου έγινε δεκτή η αναίρεση του και παραπέμφθηκε η υπόθεση να εκδικαστεί εκ νέου στο Μεικτό ορκωτό με διαφορετική σύνθεση.

Στη σημερινή δίκη ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία με ψήφους 6 έναντι 1 αναγνωρίζοντας ωστόσο ελαφρυντικά πρότερου σύννομου βίου.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά στις ασελγείς πράξεις τριών ιερέων σε βάρους του 13 τότε ανηλίκου οι οποίες έλαβαν χώρα κατά τα έτη από το 2002 έως το 2007, και έφτασε στα δικαστήρια με βούλευμα και απασχόλησε την δικαιοσύνη το 2015.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Quiz για Β2 ΤΠΕ Εκπαιδευτικών
Εξετάσεις ΤΠΕ Β2 Επιπέδου: Το απόλυτο quiz 20 ερωτήσεων – Τεστ για εκπαιδευτικούς
ΤΠΕ Β2 Επίπεδο Quiz: Δωρεάν τεστ 20 ερωτήσεων για τη θεωρία – Προετοιμασία εκπαιδευτικών για τις εξετάσεις πιστοποίησης
Εξετάσεις ΤΠΕ Β2 Επιπέδου: Το απόλυτο quiz 20 ερωτήσεων – Τεστ για εκπαιδευτικούς