Thumbnail
Αθώος δηλώνει ο ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε 12χρονο

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (01/12) πήρε ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε 12χρονο παιδί.

Στα δικαστήρια Πειραιά πήγαν μόνο ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του ιερέα από τη Σαλαμίνα, ενώ ο ίδιος δεν εμφανίστηκε και αναμένεται να παρουσιαστεί την μέρα της απολογίας.

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του ιερέα, Θανάσης Καραγιάννης ανέφερε ότι ο 69χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας «δηλώνει αθώος. Δηλώνει ότι δεν έχουν γίνει οι σωστές περιγραφές όσον αφορά τις αποδιδόμενες πράξεις. Είναι ταραγμένος, δεν το περίμενε γιατί το παιδάκι το ξέρει».

Ο κατηγορούμενος προέβη σε ασελγείς πράξεις κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο, ενώ είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για διάπραξη ομοειδών αδικημάτων, για τη διερεύνηση των οποίων είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση.

Το παρελθόν του κατηγορούμενου

Ο εν λόγω ιερέας είναι πατέρας δύο παιδιών και δεν ήταν άγνωστος στις Αρχές. Το 2018 τον είχαν κατηγορήσει για παρόμοια αδικήματα κατά ενός άλλου ανήλικου παιδιού, το 2021 καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια κάθειρξη, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, ο 68χρονος ήταν φίλος του πατέρα του ανήλικου παιδιού και εκμεταλλεύτηκε τη γνωριμία τους, επισκεπτόταν το σπίτι της οικογένειας όταν οι γονείς δεν ήταν εκεί. Έτσι κατηγορείται ότι προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις εναντίον του ανήλικου παιδιού.

Η έρευνα που οδήγησε στη σύλληψή του, που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (26/9) στη Σαλαμίνα, ξεκίνησε όταν η οικογένεια απευθύνθηκε στις Αρχές και το παιδί έδωσε κατάθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παραβατικοτητα
Πάτρα: Τρόμος σε Γυμνάσια και ΕΠΑΛ – Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν άμεση δράση
Συμμορίες μαθητών σπέρνουν φόβο μέσα και γύρω από τα σχολεία, ενώ οι καταγγελίες πολλαπλασιάζονται
Πάτρα: Τρόμος σε Γυμνάσια και ΕΠΑΛ – Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν άμεση δράση
ΤΕΜΠΗ
Τέμπη: Δικαιοσύνη για τα θύματα - Χιλιάδες στους δρόμους της Αθήνας (Φώτο)
Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας και σε δεκάδες πόλεις, 3 χρόνια μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους
Τέμπη: Δικαιοσύνη για τα θύματα - Χιλιάδες στους δρόμους της Αθήνας (Φώτο)
μαθητές
Το Γυμνάσιο Ζηπαρίου Κω παρουσιάζει δική του μουσική οπτικοακουστική δημιουργία για τα Τέμπη
Η μουσική σύνθεση βασίζεται σε θέμα από το έργο «Το τραίνο φεύγει στις οκτώ» του Μίκης Θεοδωράκης και συνομιλεί ποιητικά με το ποίημα «Ένα βράδυ στο...
Το Γυμνάσιο Ζηπαρίου Κω παρουσιάζει δική του μουσική οπτικοακουστική δημιουργία για τα Τέμπη
ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ
Λιβάνιος: Επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις για 29.000 θέσεις
Νέο σύστημα αξιολόγησης με γραπτά τεστ, δεξιότητες και δοκιμασία συμπεριφορών – Στόχος η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στο δημόσιο
Λιβάνιος: Επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις για 29.000 θέσεις