σήμα πορεία
Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο ΣΗΜΑ

Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν από αυτή την εβδομάδα και προσεχώς στο ΣΗΜΑ.

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 20:30-22:30

Σεμινάριο αραβικής γλώσσας στο ΣΗΜΑ!

Το επόμενο 2ωρο μάθημά μας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 8:30 - 10:30 μμ. και τα σεμινάριά μας θα συνεχιστούν με σταθερή ημέρα συνάντησής μας την Τετάρτη.

Το πρώτο τμήμα γέμισε (!) και το ΣΗΜΑ συγκεντρώνει συμμετοχές (6945016361) για δεύτερο τμήμα, που θα λειτουργεί και πάλι σε δίωρη εβδομαδιαία βάση, νωρίς το βράδυ της Παρασκευής.

Τα σεμινάρια αραβικών για αρχάριους παραδίδονται τον Darwish Lattif, από την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας. Μαθαίνουμε την αραβική γλώσσα, γνωρίζουμε την αραβική κουλτούρα! Κλείνουμε θέση!

Προσοχή! καλούμε έγκαιρα και δηλώνουμε τη συμμετοχή μας, για να προμηθευτούμε σε ψηφιακή μορφή υλικό που θα χρειαστούμε στα πρώτα μαθήματά μας.

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 12:00

Ιστορική ξενάγηση: το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 2 Δεκεμβρίου, το ΣΗΜΑ δίνει ραντεβού στην κεντρική είσοδο του παλαιότερου κοιμητηρίου της Αθήνας, ιδρυμένου το 1836 στη νεοσύστατη τότε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

Οι σεσημασμένοι αρχαιολόγοι - ξεναγοί του ΣΗΜΑτος οργανώνουν μια μοναδική ιστορική ξενάγηση στον τόπο που αναπαύονται κάποιοι από τους πιο επιφανείς Έλληνες της νεότερης ιστορίας, όπως ο Κανάρης ή ο Κολοκοτρώνης. Η περιήγηση λαμβάνει χώρα ανάμεσα στα εντυπωσιακά γλυπτά μεγάλων δημιουργών των δύο τελευταίων, όπως ο Χαλεπάς, Βιτσάρης, Φιλιππότης, Μπονάνος, Γεωργαντής, Αρμακόλας, Ξενάκης, Βαλσάμης, Τόμπρος, κ.ά.

Για τη συμμετοχή μας στην ξενάγηση κλείνουμε θέση στο 6946174427

Συμμετοχή: 5 ευρώ

Διάρκεια ξενάγησης 70΄ - 90΄

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Συνάντηση στην κεντρική είσοδο, στην προέκταση της οδού Αναπαύσεως, στις 12:00

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 19:30

Βιβλιοπαρουσίαση:

Αρετή Πάνου, «Ζήλος»

Λίγα χρόνια μετά την «Κωμικοτραγική», το ΣΗΜΑ υποδέχεται ξανά, με χαρά, την Αρετή Πάνου και τη «Ζήλο», το νέο βιβλίο της.

Σπάνια συναντάμε μια τόσο πολυεπίπεδη γραφή, όπως αυτή της Αρετής Πάνου, που, αν και η Ζήλος είναι το τρίτο της βιβλίο, και το πρώτο της στη μεγάλη αφήγηση, δηλαδή το μυθιστόρημα, παραμένει σχεδόν άγνωστη στο ευρύ κοινό. Ήδη από τις δύο πρώτες της πεζογραφικές καταθέσεις (Μήτρα με αγκάθια, διαπλεκόμενες αφηγήσεις, Λαγουδέρα 2010, και Κωμικοτραγική, διηγήματα, Carpe librum, 2016) είχε δείξει πως, πέρα από την αναμφισβήτητη αφηγηματική της δεξιοτεχνία με εύστοχες εναλλαγές στην πλοκή, αλλά και την περιγραφική της δεινότητα, ώστε οι ήρωές της να έχουν τον απαραίτητο «χώρο» να σταθούν, έχει την ικανότητα να απλώσει την αφηγηματική της ροή σε μια ιστορία ενιαία που θα εμπεριέχει όμως, όπως η Ζήλος, διαφορετικά θεματικά επίπεδα, εγκιβωτισμένα με άριστο τρόπο στον βασικό κορμό.

Το βασικό θεματικό κέντρο, γύρω από το οποίο ξετυλίγονται τα υπόλοιπα επίπεδα, είναι η δολοφονία ενός ιερέα, του παπα-Στρατή, στο νησί Ζήλος, την οποία θα αναλάβει να εξιχνιάσει ο Ζαχαρίας Αρμενίδης, καθηγητής του Εκκλησιαστικού Δικαίου, για λογαριασμό της εκκλησίας. Η ιστορία, ωστόσο, δεν εξαντλείται στα πλαίσια μιας αστυνομικής πλοκής, κι ας φαίνεται έτσι στην αρχή. (…)

Κεντρικός ήρωας αναδεικνύεται ο καθηγητής - «ντετέκτιβ», καθώς ερευνώντας τη δολοφονία θα ανιχνεύσει τα αόρατα ή δυσδιάκριτα χαρακτηριστικά των ανθρώπων, τους παράγοντες εκείνους που διαμορφώνουν τις συμπεριφορές, αλλά, εν τέλει, θα οδηγηθεί και σε διαπιστώσεις για την προσωπική του ιστορία. Με αυτόν τον ήρωα είναι που ταυτίζεται ο αναγνώστης περισσότερο, τους δικούς του προβληματισμούς ακολουθεί, που υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια ενός απλού αστυνομικού μυθιστορήματος. Η Πάνου έχει γράψει ένα βιβλίο που έχει μεν ως αφορμή του μια αστυνομική ιστορία (κάπως ιδιόρρυθμη πάντως) αλλά οι ιστορικές της και οι φιλοσοφικές της αναφορές προσδίδουν άλλο χαρακτήρα, σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σύγχρονες πεζογραφικές εμφανίσεις.

Διώνη Δημητριάδου στο Fractal

Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 20:00

Ομαδική Έκθεση - Παρουσίαση της δουλειάς της Φωτογραφικής Ομάδας του ΣΗΜΑτος

Δύο και κάτι χρόνια από τη συγκρότησή της, η Φωτογραφική Ομάδα του ΣΗΜΑτος παρουσιάζει με χαρά τη δουλειά της στους φίλους της Ισαύρων και στους εραστές της φωτογραφικής τέχνης!

Στην Έκθεση συμμετέχουν τα μέλη της Ομάδας Φωτογραφίας με έως 20 φωτογραφίες έκαστο. Η παρουσίαση των φωτογραφιών θα υλοποιηθεί  με προβολή σε μεγάλη επιφάνεια, και σταθερή εναλλαγή των εικόνων. Είσοδος ελεύθερη!

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, 11:00 - 23:00

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, 11:00 - 18:00

Bazaar Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων με έργα τέχνης και εικαστικά αντικείμενα

Έργα τέχνης και μοναδικά εικαστικά αντικείμενα, όλα δημιουργημένα από μέλη της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, θα κοσμούν την κεντρική αίθουσα του ΣΗΜΑτος το διήμερο 15 και 16 Δεκεμβρίου. Φίλοι της Τέχνης, σπεύσατε! Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη!

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου

Τα 7α γενέθλια του ΣΗΜΑτος!

Το ΣΗΜΑ με μεγάλη χαρά σάς προσκαλεί το Σαββατόβραδο της 16ης Δεκεμβρίου στα 7α γενέθλιά του, για να γιορτάσουμε ακριβώς όπως εργαστήκαμε αυτά τα χρόνια: μαζί!

Το πρόγραμμα της εορταστικής βραδιάς περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, φροντισμένο, πλούσιο μενού από την κουζίνα της Πορείας, λαχειοφόρο με πολλά δώρα, και …μια τούρτα με 7 κεράκια!

Έναρξη συναντήσεων της θεατρικής Ομάδας ΣΗΜΑτος!

Αγαπητοί φίλοι του θεάτρου,

η θεατρική ομάδα ξεκινά και πάλι τις συναντήσεις της!

Αν έχετε κέφι να ανακαλύψετε τη συναρπαστική τέχνη του θεάτρου, να απολαύσετε την ομαδική δουλειά και να εξερευνήσετε τα εκφραστικά σας μέσα, τότε δηλώστε συμμετοχή στο 6977910557.

Οι συναντήσεις γίνονται 1 φορά την εβδομάδα, διαρκούν περίπου 3 ώρες και καταλήγουν σε θεατρική παράσταση!

τηλέφωνο: 2114008603

διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια

βρείτε το ΣΗΜΑ και στο Facebook:

www.facebook.com/simaporeia.

βρείτε μας και στο Instagram: sima_poreia

e-mail: [email protected]

(εδώ μπορείτε να ζητήσετε να λαμβάνετε το πρόγραμμα εκδηλώσεών μας)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Ζητάμε θεσμούς στήριξης, γιατί οι θεσμοί προσφέρουν ίσες ευκαιρίες σε όλους
Γι’ αυτό είμαστε και θα είμαστε εκπαιδευτικοί. Γιατί κυνηγάμε την ουτοπία, γιατί οραματιζόμαστε το Ιδανικό.
Ζητάμε θεσμούς στήριξης, γιατί οι θεσμοί προσφέρουν ίσες ευκαιρίες σε όλους