Thumbnail
Τι μπορεί να προκαλεί την μόνιμη κούρασή μας

Είστε συνέχεια εξαντλημένοι και δεν κατανοείτε τι μπορεί να φταίει;

Αυτοί είναι μερικοί λόγοι που μπορεί να κρύβονται πίσω από την μόνιμη κούρασή σας. Οι αιτίες μπορεί να είναι περισσότερες, εδώ αναφέρονται συγκεκριμένες.

Δεν κάνετε ύπνο υψηλής ποιότητας

Ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για τη γενική υγεία. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς δεν έχουμε αρκετό κάθε βράδυ, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα σου εκτελεί μια σειρά από κρίσιμες διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης σημαντικών αυξητικών ορμονών και της επιδιόρθωσης και αναγέννησης των κυττάρων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι ξυπνούν νιώθοντας ανανεωμένοι, σε εγρήγορση και ενέργεια μετά από μια νύχτα ύπνου υψηλής ποιότητας.

Παρόλο που ο χρόνος ύπνου πρέπει να εξατομικεύεται, οι ενήλικες θα πρέπει να κοιμούνται τουλάχιστον 7 ώρες τη νύχτα, αν θέλουν να πετύχουν βέλτιστη υγεία.

Η αϋπνία είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι ειδικοί για κάθε κατάσταση που προκαλεί δυσκολία στον ύπνο. Μπορεί να έχει πολλές αιτίες, συμπεριλαμβανομένης της εμμηνόπαυσης, ιατρικών θεμάτων, του στρες, του κακού περιβάλλοντος ύπνου και της υπερβολικής πνευματικής διέγερσης.

Εάν αντιμετωπίζεις αϋπνία, θεραπείες όπως φυσικά συμπληρώματα, φάρμακα και η διαχείριση των υποκείμενων ιατρικών παθήσεων μπορεί να σε βοηθήσουν.

Ελλείψεις

Οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να σε κάνουν να αισθάνεσαι εξαντλημένη σε καθημερινή βάση, ακόμα κι αν κοιμάσαι περισσότερες από 7 ώρες.

Οι ελλείψεις στα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά έχουν συνδεθεί με την κόπωση:

  • σίδερο
  • ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2)
  • νιασίνη (βιταμίνη Β3)
  • παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5)
  • πυριδοξίνη (βιταμίνη Β6)
  • φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9)
  • βιταμίνη Β12
  • βιταμίνη D
  • βιταμίνη C
  • μαγνήσιο

Εάν αισθάνεσαι κόπωση, συζήτησέ το με τον γιατρό σου εάν είναι απαραίτητο να κάνεις έλεγχο για ελλείψεις. Τυπικά, η κόπωση που σχετίζεται με ανεπάρκεια σε ένα ή περισσότερα θρεπτικά συστατικά βελτιώνεται μόλις ομαλοποιηθούν τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών σου.

Στρες

Αν και κάποιο άγχος είναι φυσιολογικό, το χρόνιο στρες μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση. Στην πραγματικότητα, το χρόνιο στρες μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή εξάντλησης που σχετίζεται με το άγχος (ED), μια ιατρική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ψυχολογικά και σωματικά συμπτώματα εξάντλησης.

Επιπλέον, το χρόνιο στρες μπορεί να προκαλέσει δομικές και λειτουργικές αλλαγές στον εγκέφαλό σου και να οδηγήσει σε χρόνια φλεγμονή, συμβάλλοντας σε συμπτώματα όπως η κόπωση.

Ένας θεραπευτής μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να αναπτύξεις στρατηγικές για τη μείωση του άγχους. Πολλά προγράμματα ασφάλισης υγείας καλύπτουν συμβουλευτική ψυχικής υγείας.

Πηγή: loveyourselfmagazine.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ilektrikos
Ηλεκτρικός: Η Αθήνα μεταμορφώνεται - Πού θα κατασκευαστούν 6 νέοι σταθμοί
Την ίδια ώρα που προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό και η επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον βρίσκεται ένα βήμα πριν την...
Ηλεκτρικός: Η Αθήνα μεταμορφώνεται - Πού θα κατασκευαστούν 6 νέοι σταθμοί