νερό
Οι συμμετέχοντες έκαναν γαργάρες και ρινική πλύση τέσσερις φορές την ημέρα για 14 ημέρες.

Η αγωγή με αλατούχο διάλυμα φαίνεται να σχετίζεται με χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας στις λοιμώξεις SARS-CoV-2, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάζεται στη φετινή ετήσια επιστημονική συνάντηση του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας στην Καλιφόρνια.

Κατά την περίοδο 2020-2022, 55 άτομα ηλικίας 18-65 ετών με θετικό PCR τεστ για λοίμωξη SARS-CoV-2 επιλέχθηκαν τυχαία για να λάβουν χαμηλή ή υψηλή δόση αλατούχου διαλύματος για 14 ημέρες.

Το διάλυμα χαμηλής δοσολογίας αποτελείται από 2,13 γραμμάρια αλατιού διαλυμένα σε οκτώ ουγγιές ζεστού νερού (περίπου 227 ml) και το διάλυμα υψηλής δοσολογίας από έξι γραμμάρια αλατιού διαλυμένα σε οκτώ ουγγιές ζεστού νερού.

Οι συμμετέχοντες έκαναν γαργάρες και ρινική πλύση τέσσερις φορές την ημέρα για 14 ημέρες.

Επιπλέον, αξιολογήθηκαν 9.398 άτομα με λοίμωξη SARS-CoV-2, οι οποίοι αποτέλεσαν τον πληθυσμό αναφοράς.

Όπως προκύπτει, τα ποσοστά νοσηλείας στα σχήματα χαμηλής και υψηλής δοσολογίας αλατούχου διαλύματος ήταν σημαντικά χαμηλότερα από ό,τι στον πληθυσμό αναφοράς: 18,5% για τη χαμηλή δοσολογία, 21,4% για την υψηλή και 58,8% για τον πληθυσμό αναφοράς.

«Στόχος μας ήταν να εξετάσουμε τις ρινικές πλύσεις με φυσιολογικό ορό και τις γαργάρες για πιθανή συσχέτιση με τη βελτίωση των αναπνευστικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη λοίμωξη από κορονοϊό», επισημαίνει ο Τζίμι Εσπινόζα, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.

«Διαπιστώσαμε ότι και τα δύο σχήματα φυσιολογικού ορού φαίνεται να σχετίζονται με χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας στις λοιμώξεις SARS-CoV-2. Ελπίζουμε ότι μπορούν να γίνουν περισσότερες μελέτες για την περαιτέρω διερεύνηση της συσχέτισης» προσθέτει ο ίδιος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΟΕ
ΔΟΕ: Εκπαιδευτικοί ζητούν άμεση συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας
Νέο αίτημα για διάλογο καταθέτει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) προς την Υπουργό Παιδείας, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.
ΔΟΕ: Εκπαιδευτικοί ζητούν άμεση συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας
Εκπαιδευτικός σε αίθουσα με βιβλία
«Απαράδεκτος αιφνιδιασμός» - Διαμαρτυρία για τον τρόπο ανάληψης υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών
Αιχμές εκπαιδευτικών κατά της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης – Ζητούν σεβασμό, έγκαιρη ενημέρωση και κάλυψη από την πρώτη μέρα
«Απαράδεκτος αιφνιδιασμός» - Διαμαρτυρία για τον τρόπο ανάληψης υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών
μετρο
Μετρό: Από 13 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο γίνεται 24ωρο – Τι θα γίνει με τα τρόλεϊ
Από τις 13 Σεπτεμβρίου, το Μετρό θα λειτουργεί 24 ώρες κάθε Σάββατο, ενώ ανάλογη 24ωρη λειτουργία θα ισχύει για ορισμένες λεωφορειακές γραμμές και το...
Μετρό: Από 13 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο γίνεται 24ωρο – Τι θα γίνει με τα τρόλεϊ