Γάζα
Υπερεθνικιστής υπουργός του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι η χρήση πυρηνικής βόμβας κατά της Λωρίδας της Γάζας αποτελεί «εναλλακτική επιλογή».

Οργή έχει προκαλέσει στην αντιπολίτευση του Ισραήλ η δήλωση του υπουργού Πολιτιστικής Κληρονομιάς Amichai Eliyahu ο οποίος υποστήριξε πως η χρήση πυρηνικής βόμβας στη Λωρίδα της Γάζας “είναι μια επιλογή”.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο ακροδεξιός υπουργός υποστήριξε ότι “δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν πολεμούν στη Γάζα”, προσθέτοντας ότι η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα θα αποτελούσε “αποτυχία”.

Όπως αναφέρει η Haaretz, ο Eliyahu ρωτήθηκε εάν, εφόσον δεν υπάρχουν άμαχοι κατά την άποψή του, μια πυρηνική επίθεση στη Λωρίδα είναι πιθανή, με τον ίδιο να απαντά. “Αυτή είναι μία επιλογή“.

Την ίδια ώρα, η δήλωση αυτή έφερε την αντίδραση της αντιπολίτευσης και του ηγέτη της, Yair Lapid που αποδοκίμασε τη δήλωση του Eliyahu, χαρακτηρίζοντάς τη “φρικιαστική και τρελή” από έναν “ανεύθυνο υπουργό”.

“Προσέβαλε τις οικογένειες των αιχμαλώτων, προσέβαλε την ισραηλινή κοινωνία και έβλαψε τη διεθνή μας θέση”, είπε καλώντας τον Νετανιάχου “να τον απολύσει σήμερα το πρωί“.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε πως τα σχόλια του υπουργού “απέχουν από την πραγματικότητα” και ότι το Ισραήλ και ο Ισραηλινός Στρατός “ενεργούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο προκειμένου να αποφευχθεί η ζημιά στους αμάχους”.

Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο Νετανιάχου ανέστειλε επ’ αόριστον τον υπουργό Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τις κυβερνητικές συνεδριάσεις, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ωστόσο, υπουργοί της κυβέρνησης ανέφεραν πως η απόφαση αυτή δεν έχει νόημα, αφού “ούτως ή άλλως γίνονται ελάχιστες συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου και το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς γίνεται μέσω τηλεφώνου”.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πολλαπλό βιβλίο
Πολλαπλό βιβλίο: Εκσυγχρονισμός ή όχημα κατηγοριοποίησης του δημόσιου σχολείου;
Στην πράξη, το πολλαπλό βιβλίο παραμένει «ένα» για τον κάθε μαθητή και τον κάθε εκπαιδευτικό, αλλά διαφορετικό από σχολείο σε σχολείο.
Πολλαπλό βιβλίο: Εκσυγχρονισμός ή όχημα κατηγοριοποίησης του δημόσιου σχολείου;
σοκολατα
Μαύρη σοκολάτα: Η γλυκιά απόλαυση που φροντίζει την καρδιά και τη διάθεση
Αντιοξειδωτικά, μέταλλα και φυσικά «καλά» χημικά του οργανισμού: Τα μυστικά της μαύρης σοκολάτας για υγεία και ευεξία.
Μαύρη σοκολάτα: Η γλυκιά απόλαυση που φροντίζει την καρδιά και τη διάθεση
Lockers στα σχολεία
Ιδιωτικά σχολεία: Νέος γύρος εξαγορών - Τεκτονικές αλλαγές στην Παιδεία με την είσοδο επενδυτικών funds
Ιδιωτικά σχολεία: Όταν τα funds χτυπούν την πόρτα της εκπαίδευσης – επενδύσεις, εξαγορές και το ερώτημα της «ψυχής» του σχολείου
Ιδιωτικά σχολεία: Νέος γύρος εξαγορών - Τεκτονικές αλλαγές στην Παιδεία με την είσοδο επενδυτικών funds
χοιρινο
Ψήσιμο στον φούρνο: Μυστικά για τραγανή πέτσα και τέλειο ψήσιμο
Από παστίτσιο μέχρι χοιρινό, πώς η θερμοκρασία, ο τρόπος θέρμανσης και η τεχνική reverse searing αλλάζουν τελείως το αποτέλεσμα στο φούρνο.
Ψήσιμο στον φούρνο: Μυστικά για τραγανή πέτσα και τέλειο ψήσιμο