Γάζα
Η καταστροφική δύναμη των εκρηκτικών που έπεσαν στη Γάζα υπερβαίνει εκείνη της βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα, η οποία εκτεινόταν σε 900 τετρ. χλμ. ενώ η Γάζα δεν ξεπερνά τα 360 τετρ. χλμ.

Το Ισραήλ έχει ρίξει πάνω από 25.000 τόνους εκρηκτικών στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου μεγάλης κλίμακας στις 7 Οκτωβρίου, ισοδύναμων με δύο πυρηνικές βόμβες, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Euro-Med Human Rights Monitor).

Όπως αναφέρει η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε ότι βομβάρδισε πάνω από 12.000 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, με ρεκόρ βομβών που ξεπερνά τα 10 κιλά εκρηκτικών ανά άτομο (φωτογραφία, επάνω, από ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα).

Το Euro-Med Monitor επισημαίνει ότι το βάρος των πυρηνικών βομβών που έριξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τον Αύγουστο του 1945 υπολογίστηκε σε περίπου 15.000 τόνους εκρηκτικών.

Λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων που επηρεάζουν την ισχύ των βομβών, τα εκρηκτικά που πέφτουν στη Γάζα μπορεί να είναι δύο φορές πιο ισχυρά από μια πυρηνική βόμβα.

Υπερβαίνει τη βόμβα της Χιροσίμα

Αυτό σημαίνει ότι η καταστροφική δύναμη των εκρηκτικών που έπεσαν στη Γάζα υπερβαίνει εκείνη της βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα, επισημαίνει το Euro-Med Monitor, προσθέτοντας ότι η ιαπωνική πόλη εκτεινόταν σε 900 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η περιοχή της Γάζας δεν ξεπερνά τα 360 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου υπογραμμίζει ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί βόμβες με τεράστια καταστροφική ισχύ, μερικές από τις οποίες κυμαίνονται από 150 έως 1.000 κιλά, και παραθέτει πρόσφατη δήλωση του ισραηλινού υπουργού Αμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, ότι έχουν ρίξει μόνο στην πόλη της Γάζας περισσότερες από 10.000 βόμβες.

Η χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων από το Ισραήλ στις επιθέσεις του στη Λωρίδα της Γάζας έχει τεκμηριωθεί, σημειώνει επίσης το Euro-Med Monitor, ειδικά η χρήση βομβών διασποράς και φωσφόρου, οι οποίες είναι κηρώδες τοξικές ουσίες που αντιδρούν γρήγορα με το οξυγόνο και προκαλούν βαριά εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού.

Τραυματισμοί αμάχων από πυρομαχικά διασποράς

Το Παρατηρητήριο έχει επίσης τεκμηριώσει περιπτώσεις τραυματισμών μεταξύ των κατοίκων της Γάζας από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που είναι παρόμοιοι με αυτούς που προκαλούνται από τις προαναφερθείσες βόμβες διασποράς.

Αυτές οι μικρές, υψηλής εκρηκτικότητας βόμβες προκαλούν διεισδυτικές πληγές από θραύσματα και εκρήξεις στο εσωτερικό του σώματος, αφήνοντας τα θύματα με σοβαρά εγκαύματα που οδηγούν σε λιώσιμο του δέρματος και μερικές φορές σε θάνατο.

Προκαλούν επίσης ασυνήθιστο οίδημα και δηλητηρίαση του σώματος, καθώς και εσωτερικά τραύματα από διαφανή θραύσματα που δεν εμφανίζονται στις ακτινογραφίες.

Η χρήση εκρηκτικών βομβών από το Ισραήλ σε πυκνοκατοικημένες περιοχές αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τους αμάχους στις σύγχρονες ένοπλες συγκρούσεις, τονίζει το Euro-Med Monitor, αναφέροντας την πλήρη ισοπέδωση κατοικημένων γειτονιών και τη συνολική σοβαρότητα της εκτεταμένης καταστροφής στη Γάζα.

Παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο

Το Παρατηρητήριο σημειώνει περαιτέρω ότι οι καταστροφικές και αυθαίρετες επιθέσεις του Ισραήλ παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, το οποίο ορίζει ότι η προστασία των αμάχων είναι υποχρεωτική σε όλες τις περιπτώσεις και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και ότι η δολοφονία αμάχων θεωρείται έγκλημα πολέμου τόσο σε διεθνές όσο και σε μη διεθνείς ένοπλες συγκρούσεις και μπορεί να συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: 12 μυστικά για την επιτυχία στις εξετάσεις

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies panelladikes
Πανελλαδικές: Τα μεταρρυθμιστικά ξόρκια του εξεταστικού φαντάσματος
Πριμοδοτείται και πάλι μια νέα αυταπάτη παρόμοια με αυτές των οποίων τα αποκαίδια μύρισαν γενιές και γενιές μαθητών
Πανελλαδικές: Τα μεταρρυθμιστικά ξόρκια του εξεταστικού φαντάσματος