Gaza nosokomeio
AP Photo/AbedKhaled
Φόβοι για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Σίφα στη Γάζα

Βομβιστική επίθεση από το Ισραήλ σημειώθηκε στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα στη Γάζα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας.

Η επίθεση

Συγκεκριμένα, η βομβιστική επίθεση σε ασθενοφόρο μπροστά από το νοσοκομείο, που μετέφερε τραυματίες που κατευθύνονταν προς τη διάβαση της Ράφα, οδήγησε σε θύματα και τραυματίες.

Επιπλέον, ένα περιστατικό βομβαρδισμού με στόχο την είσοδο του νοσοκομείου στην πόλη της Γάζας προκάλεσε περαιτέρω θύματα.

«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, ενημερώσαμε όλο τον κόσμο, ότι αυτά τα θύματα ήταν παρατεταμένα σε αυτά τα ασθενοφόρα», είπε.

Ο ίδιος ανέφερε πως τα ασθενοφόρα μετέφεραν περί τους 15 με 20 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπα
Ελλάδα – Κύπρος μαζί κατά της ενδοσχολικής βίας - Χαιρετισμός Ζαχαράκη
Πραγματοποιήθηκε το Διακρατικό Επιστημονικό Συνέδριο Ελλάδας και Κύπρου με θέμα: «Μαζί για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας»
Ελλάδα – Κύπρος μαζί κατά της ενδοσχολικής βίας - Χαιρετισμός Ζαχαράκη
Σοφία Χρηστίδου
Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου - «Δεν είμαστε αναλώσιμοι»
Οργή εκπαιδευτικών για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου και το κλίμα εκφοβισμού στα σχολεία
Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου - «Δεν είμαστε αναλώσιμοι»