nosokomeio-gngennimatas
Καταδικάστηκε ασθενής επειδή απείλησε γιατρό τού Νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς" - Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Ασθενής καταδικάστηκε σε 6μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, επειδή απείλησε γιατρό τού Νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς", στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας να επισπεύσει ραντεβού για να υποβληθεί σε πρόσθετη επέμβαση, ύστερα από χειρουργείο που είχε προηγηθεί.

«Ενημερώθηκα από ειδικευόμενο γιατρό ότι έγινε φασαρία με έναν ασθενή. Είχε κλείσει ραντεβού και απειλούσε πως θα βγάλει όπλο», κατέθεσε ο 45χρονος γιατρός, με την καταγγελία του οποίου η υπόθεση έφτασε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης που έκρινε ένοχο τον 31 ετών κατηγορούμενο.

Όπως εξήγησε ο καταγγέλλων, είχε χειρουργήσει πριν από ενάμισι χρόνο τον ασθενή στον αγκώνα, και έκτοτε επισκεπτόταν ανά τακτά διαστήματα τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για επανέλεγχο. Το ίδιο συνέβη και στις 24/10, όταν ο 31χρονος έφτασε στο "Γ. Γεννηματάς", ζητώντας να αφαιρεθούν τα υλικά από το χέρι του, καθώς, όπως είπε στον γιατρό, δεν μπορούσε να δουλέψει και είχε μείνει άνεργος από το καλοκαίρι.

Όταν ο ασθενής ενημερώθηκε πως το διαθέσιμο ραντεβού είναι για το επόμενο έτος, φαίνεται ότι βγήκε… από τα ρούχα του. "Είχε ερειστικό και επιθετικό ύφος. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω. Συνέχισε στο ίδιο ύφος, λέγοντας ότι ο χρόνος αναμονής είναι μεγάλος […] Είπε να του πληρώσω τα ενοίκια" κατέθεσε ο γιατρός, και συμπλήρωσε: "Στο τέλος με ρώτησε εάν έχω παιδιά. Όταν του απάντησα, ανέφερε "εύχομαι να μην μείνουν ανάπηρα"". "Το μόνο που επιθυμώ είναι να με αφήσει ήσυχο και να μην με πλησιάσει", ανέφερε ο ίδιος, ολοκληρώνοντας την κατάθεση του.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος (αλβανικής καταγωγής) δεν αμφισβήτησε όσα ανέφερε ο καταγγέλλων. "Πολύ καλά τα είπα ο γιατρός. Είχα κάνει εγχείριση και μου είπαν να βγάλω τα υλικά. Είχα κλείσει ραντεβού. Είπαν να πάω το καλοκαίρι και μετά τον Οκτώβριο. Κάνω μια εργασία που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το χέρι μου" απολογήθηκε, ενώ για την αναφορά στα παιδιά εξήγησε ότι δεν ήταν "απειλή", αλλά για να τον καταλάβει προσπαθώντας να "βάλει στη θέση μου το παιδί του"".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ισημερία
Εαρινή Ισημερία: Από την αστρονομία του Ερατοσθένη στην αστρολογία των νεόπλουτων

Κάθε χρόνο γύρω στις 20 Μαρτίου συμβαίνει ένα σπουδαίο αστρονομικό γεγονός: η Εαρινή Ισημερία....

Εαρινή Ισημερία: Από την αστρονομία του Ερατοσθένη στην αστρολογία των νεόπλουτων
Σχολικό λεωφορείο
Οδηγός σχολικού συνελήφθη για ναρκωτικά – Έκανε χρήση πριν μεταφέρει μαθητές! (vid)
48χρονος που μετέφερε καθημερινά ανήλικους μαθητές συνελήφθη να κάνει χρήση ναρκωτικών λίγο πριν το δρομολόγιο
Οδηγός σχολικού συνελήφθη για ναρκωτικά – Έκανε χρήση πριν μεταφέρει μαθητές! (vid)
Δωρεά στον Σκαραμαγκά
ΕΣΚ Περάματος: Επένδυση στο μέλλον των νέων τεχνιτών - Μεγάλη δωρεά εξοπλισμού
Επένδυση στο μέλλον των νέων τεχνιτών: Μεγάλη δωρεά εξοπλισμού στην Ε.Σ.Κ. Περάματος από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
ΕΣΚ Περάματος: Επένδυση στο μέλλον των νέων τεχνιτών - Μεγάλη δωρεά εξοπλισμού