biblia
Παρουσίαση βιβλίου την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Παρουσίαση βιβλίου «Ο ιέραξ είναι εδώ» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, στις 18:00, στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης, στον 10ο όροφο του Πύργου στην Παιδαγωγική Σχολή.

Ομιλητές θα είναι ο εκπαιδευτικός Π.Ε. (συγγγραφέας) Δημήτρης Μαριόλης, ο ομότιμος καθηγητής ΠΤΔΕ-ΑΠΘ, Γιώργος Γρόλλιος και ο εκπαιδευτικός Π.Ε., Γιώργος Λιάμπας.

Λίγα λόγια για το βίβλίο

Στην εποχή του επιθεωρητισμού, όταν ένας/μια δάσκαλος/α δεχόταν αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον επιθεωρητή, ειδοποιούσε τους/τις συναδέλφους των γειτονικών σχολείων χρησιμοποιώντας το συνθηματικό «Ο ιέραξ είναι εδώ».

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εκπαιδευτική και πολιτική συγκυρία και ενώ η μάχη του εκπαιδευτικού κινήματος, με διάφορες μορφές, ενάντια στην αξιολόγηση μαίνεται, η αναδρομή στην ιστορία του κλάδου και ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο του επιθεωρητισμού, αποτελεί μια προειδοποίηση για τη σκοτεινή εποχή της νέας αξιολόγησης και αναδεικνύει την αξία του αγώνα για την ακύρωσή της και την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Στο βιβλίο επιχειρείται να ανασυσταθεί η τελευταία περίοδος του επιθεωρητισμού, μέσα από την έρευνα 214 ατομικών υπηρεσιακών φακέλων δασκάλων και την επεξεργασία 2000 εκθέσεων αξιολόγησης.

Επιχειρείται επίσης μια πρώτη σύγκριση του επιθεωρητισμού με την προωθούμενη σήμερα αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Βιβλίο «Ο ιέραξ είναι εδώ»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καθηγητής.jpg
Οι αθέατες ρωγμές της σχολικής καθημερινότητας: Ατυχήματα, βία και «εργατικά» συμβάντα στο σχολείο – μια πραγματικότητα που δεν χωρά πια στην ετικέτα του «μεμονωμένου»
«Φταίει ο δάσκαλος/καθηγητής». Είναι το πιο βολικό αφήγημα. Και ταυτόχρονα το πιο άδικο.
Οι αθέατες ρωγμές της σχολικής καθημερινότητας: Ατυχήματα, βία και «εργατικά» συμβάντα στο σχολείο – μια πραγματικότητα που δεν χωρά πια στην ετικέτα του «μεμονωμένου»
εκτελέσεις καισαριανή
Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα φωτογραφίες της εκτέλεσης των 200 στην Καισαριανή
Ογδόντα χρόνια μετά, οι μοναδικές φωτογραφίες της εκτέλεσης των 200 αντιστασιακών στην Καισαριανή βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για...
Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα φωτογραφίες της εκτέλεσης των 200 στην Καισαριανή