Κοριοί
«Ο κοριός είναι ένα έντομο-ταξιδιώτης»

Έφτασε και στην Ελλάδα η «επιδρομή» των κοριών, καθώς περισσότερα από ένα είναι τα ξενοδοχεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα συγκεκριμένα έντομα.

Ο γεωπόνος-εντομολόγος Γιώργος Σιχάνης, αποκάλυψε στο Open ότι πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα καταλύματα airbnb, καθώς και τουλάχιστον ένα νοσοκομείο.

«Καθημερινά μας παίρνουν τηλέφωνα… Έχουμε κρούσματα σε νοσοκομεία, ξενώνες. Υπήρχαν τα φαινόμενα αυτά και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω των μετακινήσεων έχουμε περισσότερα κρούσματα», τόνισε.

«Τα σημάδια με τα οποία αναγνωρίζουμε το πρόβλημα είναι τα χαρακτηριστικά τσιμπήματα στα γυμνά μέρη του σώματος που δεν καλύπτουν τα ρούχα, το λεγόμενο “γαζί”, συνεχόμενα τσιμπήματα στη σειρά», εξήγησε.

Στη συνέχεια, επιθεωρεί το χώρο κάποιος ειδικός, «θα βρούμε μαύρες κηλίδες και αυγά, στο στρώμα, τις ραφές, τις ακμές του κρεβατιού, στο κομοδίνο, στις πρίζες, πίσω από κάδρα, κουρτινόξυλα, ακόμη και στα γύψινα τελειώματα στο ταβάνι».

Παρακίνησε το κοινό να μην φοβάται τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται, καθώς είναι εγκεκριμένα για χρήση σε κατοικημένους χώρους. Σημείωσε ότι ο καθαρισμός «είναι μια μακροχρόνια δέσμευση, δεν λύνεται με μία φορά. Θα χρειαστεί να ξανάρθει ειδικός και περισσότερες από 1-2 φορές, σε διάστημα κάποιων εβδομάδων ή μηνών».

«Ο κοριός είναι έντομο-ταξιδιώτης, θα έρθει στο τσαντάκι μας, στα πράγματά μας, στα ρούχα μας. Εμείς θα τον μεταφέρουμε στα σπίτια μας και σε όποιον άλλο χώρο. Έτσι μετακινείται», συμπληρώνει.

Αντίστοιχα, υπάρχουν περιπτώσεις σε ελαφρές κατασκευές τοιχοποιΐας, όπως οι γυψοσανίδες, να περάσουν τα έντομα από τον ένα χώρο στον άλλο, όπως σε ξενοδοχεία ή άλλα κτίρια.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα