παιδιά, υγεία,
Τι μαθαίνουν οι γονείς από τα παιδιά τους

Τα παιδιά έρχονται στη ζωή μας όχι μόνο για να μάθουν από εμάς, αλλά και να μας διδάξουν παράλληλα.

Υπομονή

Υπάρχουν φορές που το παιδί σας σας βγάζει εκτός εαυτού και άλλες πάλι φορές που σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερος άνθρωπος. Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Ακόμα κι αν το μικρό σας αρνείται να κοιμηθεί τα μεσάνυχτα ή απαιτεί αν ακούσει ξανά και ξανά το ίδιο παραμύθι, δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής. Μπορεί πραγματικά πολλές φορές να θέλετε να τρέξετε μακριά από μια κατάσταση ωστόσο ξέρετε ότι αυτό δεν μπορείτε να το κάνετε πραγματικότητα. Διατηρείται την ψυχραιμία σας και έχετε μάθει να είστε υπομονετικοί ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Αυτοέλεγχος

Μήπως το μικρό σας έριξε το κινητό σας τηλέφωνο για εκατοστή φορά ή μήπως έχυσε το γάλα πάνω του την ώρα που ήσασταν έτοιμοι να φύγετε για το σχολείο; Ό,τι και να είναι η ζημιά έχει ήδη γίνει. Καταλαβαίνετε ότι τα παιδιά είναι παιδιά και οι λεπτές κινητικές τους δεξιότητες είναι ακόμα υπό ανάπτυξη.

Έτσι την επόμενη φορά που το παιδί σας κάνει ένα μίνι διάλειμμα από τα μαθήματα, αντί να κάνετε το διάλειμμα κόλαση, ελέγξτε το θυμό σας και προσφέρετε τη βοήθεια σας.

Συγχώρεση και αγάπη άνευ όρων

Πόσες φορές έχετε αθετήσει μια υπόσχεση που δώσατε στο παιδί ή του θυμώσατε και το μαλώσατε; Εξακολουθείτε όμως να σας αγαπά περισσότερο απ’ όλους, έτσι δεν είναι; Τα παιδιά διδάσκουν στους γονείς πράξεις καλοσύνης και συγχώρεσης. Αν θέλετε να παιδιά σας να παραβλέπουν τις εναλλαγές στη διάθεσή σας και να μάθουν να συγχωρούν πρέπει κι εσείς να κάνετε το ίδιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα