Βαρβέρης
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ θα αναλάβει ο Αλέξανδρος Βαρβέρης

Τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ θα αναλάβει ο Αλέξανδρος Βαρβέρης, ο οποίος υπήρξε υποδιοικητής του φορέα.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά την παραίτηση από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ του Παναγιώτη Δουφεξή, την οποία έκανε δεκτή ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Αλλαγή «φρουράς»

Παράλληλα, τη θέση του Α' υποδιοικητή του ΕΦΚΑ, που μέχρι πρότινος κατείχε ο Αλέξανδρος Βαρβέρης, αναλαμβάνει ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Κοκκόρης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του φορέα, ο Παναγιώτης Δουφεξής υπηρέτησε το κράτος με ευσυνειδησία και πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα στην πρόοδο του ΕΦΚΑ.

Ποιος είναι ο νέος διοικητής του ΕΦΚΑ

Ο Αλέξανδρος Βαρβέρης είναι κάτοχος πτυχίων Πληροφορικής και Ηλεκτρονικού Μηχανικού, Μεταπτυχιακού Διπλώματος εξειδίκευσης στην «Επιστήμη της Πληροφόρησης» και διδακτορικού διπλώματος στη Νομική Αθηνών με τίτλο διατριβής «Η υπερεθνική ισχύς της ληξιαρχικής πράξης [Ασφαλής ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ φορέων του Δημοσίου διαφορετικών κρατών]».

Από το 1998 μέχρι σήμερα είναι μέλος ΕΔΙΠ της Νομικής του ΕΚΠΑ και αναπληρωτής διευθυντής του εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής. Στο πλαίσιο των πιο πάνω καθηκόντων του, πραγματοποιεί σεμινάρια πληροφορικής και διδάσκει ψηφιακές βιβλιοθήκες στους φοιτητές.

Από το 2006 έως το 2011 εργάστηκε ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Βιβλιοθηκονομίας της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών, όπου δίδαξε ψηφιακές βιβλιοθήκες και βάσεις δεδομένων. 

Για πάνω από 10 χρόνια έχει συνεργαστεί με τη «Διεθνή Επιτροπή Προσωπικής Καταστάσεως» με αντικείμενο την ηλεκτρονική ενοποίηση των ληξιαρχείων των κρατών μελών της ΕΕ. Περαιτέρω, έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής της ομάδας των εμπειρογνωμόνων της CIEC. 

Κατά τα έτη 2012-2014 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο έργο για την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του υπουργείου Εσωτερικών της Αργεντινής.

Εργάστηκε στο εθνικό κέντρο έρευνας φυσικών επιστημών «Δημόκριτος» στην Αθήνα, συμμετέχοντας σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα σχετιζόμενα με την ασφάλεια των δεδομένων, e-learning, e-διακυβέρνηση, ηλεκτρονική υγεία, πολιτιστική κληρονομιά και πολιτισμό. 

Παράλληλα, έχει εκπονήσει μελέτες και δημοσιεύσεις στον τομέα της ανταλλαγής δεδομένων. Ιδιαίτερα, ως προς την ηλεκτρονική ανταλλαγή δεδομένων, συμμετείχε ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΑΡΔΑΜΟ
Ένα πολύ σημαντικό λαχανικό που πρέπει να τρως για να ζήσεις ως τα βαθιά γεράματα
Δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση κάποιου, ο οποίος , όταν αναφέρεται στην θεραπεία ενός ασθενούς από μία πάθηση λέει τη φράση «αυτός καρδάμωσε» - Ενα...
Ένα πολύ σημαντικό λαχανικό που πρέπει να τρως για να ζήσεις ως τα βαθιά γεράματα
naksos.jpg
Νάξος και μικρές Κυκλάδες φιγουράρουν σε διεθνή μέσα - Στις πρώτες θέσεις για αξέχαστες διακοπές
«Τα λευκά μάρμαρα, οι αρχαίοι ναοί και οι γιγαντιαίοι Κούροι είναι "μάρτυρες" της πλούσιας μακραίωνης ιστορίας του μυθικού νησιού»
Νάξος και μικρές Κυκλάδες φιγουράρουν σε διεθνή μέσα - Στις πρώτες θέσεις για αξέχαστες διακοπές
33-your-childs-teacher-happy-kids-classroom.jpg
Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο
Η Ελλάδα βρίσκεται φέτος στην 64η θέση, καθώς υποχώρησε κατά έξι θέσεις σε σχέση με το 2023 που είχε βρεθεί στην 58η θέση της λίστας
Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο