plymmires
Έκλεισε η Εθνική Οδός στο ύψος της Λάρισας λόγω υπερχείλισης του Πηνειού

Μεγάλη αγωνία επικρατεί στο κέντρο επιχειρήσεων πυροσβεστικής, αστυνομίας και στρατού για το τι θα αποκαλυφθεί μόλις πέσει η στάθμη των υδάτων που έφερε η κακοκαιρία Daniel και οι δυνάμεις διάσωσης αποκτήσουν πρόσβαση στα σπίτια που έχουν καλυφθεί από λάσπη.

Ο τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία ανέρχεται επισήμως στους 10 νεκρούς, ωστόσο πληροφορίες επιμένουν ότι ο αριθμός αυτός απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Υπάρχουν πάρα πολλοί αγνοούμενοι λένε κάτοικοι των περιοχών, άλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο για νεκρούς σε πλημμυρισμένα σπίτια και σε δρόμους που μετατράπηκαν σε ποτάμια, οι αναρτήσεις στα social media από κατοίκους των πληγεισών περιοχών είναι τρομακτικές.

Μάλιστα το γεγονός ότι η πρόσβαση δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί σε όλες τις πλειγείσες περιοχές ενισχύει τους φόβους για το τι θα αντικρύσουν οι διασώστες.

Οι πληροφορίες και οι μαρτυρίες πάντως κυρίως για ανθρώπους ηλικιωμένους που αγνοούνται επιμένουν. Ανατριχιαστικές είναι και οι μαρτυρίες ανθρώπων που εθελοντικά συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και επιμένουν ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί.

Δείτε το βίντεο από τη Μεταμόρφωση, η οποία έχει αφανιστεί!

 Έκλεισε η Εθνική Οδός στο ύψος της Λάρισας λόγω υπερχείλισης του Πηνειού

Συναγερμός στη Λάρισα, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, από το 400 χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας), έως το 471 χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μέχρι την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Ολονύχτια μάχη με τις δυνάμεις της φύσης και τη στάθμη του ποταμού Πηνειού δίνουν οι αρχές, προκειμένου το νερό να μην φτάσει μέσα στην πόλη της Λάρισας.

Στο μεταξύ λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε πως σορός ηλικιωμένης ανασύρθηκε από οικία, στην περιοχή  Μαραθέα Καρδίτσας. Σύμφωνα με διευκρίνιση από την Πυροσβεστική, η άτυχη ηλικιωμένη περιλαμβάνεται στους δέκα νεκρούς που είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας
 

Η στάθμη του Πηνειού έχει φτάσει ήδη στα 10 μέτρα, με τον δήμαρχο της πόλης να παραδέχεται ότι υπάρχει κίνδυνος για την πόλη.

Ο ποταμός έχει υπερχειλίσει και τα νερά στα περίχωρα της Λάρισας έχουν κατακλύσει τις κατοικημένες περιοχές. Με μήνυμα από το 112, ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση των κατοίκων από τις περιοχές Γιάννουλη, Άγιο Θωμά και Ιπποκράτη.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

emvolio
Ξεκίνησε η χορήγησή του «έξυπνου» εμβόλιοΥ για τη θεραπεία του μελανώματος- Είναι προσαρμοσμένο σε κάθε ασθενή
Ειδικοί δοκιμάζουν νέα εμβόλια που είναι ειδικά κατασκευασμένα για κάθε ασθενή και λένε στο σώμα του να κυνηγήσει καρκινικά κύτταρα για να αποτρέψει...
Ξεκίνησε η χορήγησή του «έξυπνου» εμβόλιοΥ για τη θεραπεία του μελανώματος- Είναι προσαρμοσμένο σε κάθε ασθενή
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
Πανελλαδικές 2024: Από ποιο πεδίο συμφέρει να δηλώσουν οι υποψήφιοι τις κοινές σχολές;
Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί αρκετούς υποψηφίους όταν καλούνται να επιλέξουν Πεδίο
Πανελλαδικές 2024: Από ποιο πεδίο συμφέρει να δηλώσουν οι υποψήφιοι τις κοινές σχολές;