Κακοκαιρία στην Καρδίτσα
INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Οι εικόνες διάσωσης συγκλονίζουν

Οι κάτοικοι της Καρδίτσας έτρεξαν στις στέγες των σπιτιών τους για να σωθούν από τη στάθμη του νερού που ανέβαινε επικίνδυνα εν μέσω της κακοκαιρίας Daniel. Ολόκληρες οικογένειες και ηλικιωμένοι πέρασαν ένα εφιαλτικό 24ωρο στις ταράτσες των σπιτιών τους.

Οι εικόνες διάσωσης συγκλονίζουν. Κάτοικοι βγήκαν με βάρκες στους πλημμυρισμένους δρόμους για να προσεγγίσουν τα σπίτια όσων είχαν εγκλωβιστεί, ενώ στη μάχη της διάσωσης ρίχτηκε η Πυροσβεστική και ο στρατός. Στον Βλοχό Καρδίτσας όλα τα σπίτια έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό, είπε στο MEGA ο Γιάννης Κουκάς, πρόεδρος της κοινότητας. Το μεσημέρι της Τετάρτης φρόντισε να φύγουν οι γηραιότεροι του χωριού με λεωφορείο προς τον Παλαμά, ενώ οι υπόλοιποι κάτοικοι έφυγαν με δικά τους οχήματα.

Στο χωριό, το οποίο έχει συνολικά 467 κατοίκους, έχουν μείνει πίσω περίπου 120 άτομα. Όπως είπε ο κος Κουκάς, όσοι απέμειναν έχουν συγκεντρωθεί στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. «Από τη στιγμή που εγκλωβιστήκαμε δεν έχουμε νερό και φαγητό. Υπάρχουν άνθρωποι που αρχίζουν να δείχνουν αφυδάτωση. Υπάρχουν και μικρά παιδιά, έχουμε εδώ ένα μωρό 27 ημερών», είπε.

«Το δικό μου χωριό χάθηκε. Πάει, τελείωσε. Ότι χρήματα και να έχει κάποιος στην άκρη, όση βοήθεια κι αν πάρουμε – γιατί ξέρω δεν θα είναι μεγάλη – εγώ προσωπικά δεν θα επενδύσω ξανά σε αυτό το μέρος. Δεν μπορώ». Ο κος Κουκάς έριξε ευθύνες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποκαλύπτοντας πως από τα 4 αναχώματα που είχαν υποσχεθεί, τελικά έγινε μόνο το ένα.

«Έχουμε αναχώματα γύρω από το χωριό. Το 2020 είχαμε τον Ιανό. Πήραν πολλά χρήματα και μην το ρίξουν τώρα ότι ήταν το μέγεθος της φυσικής καταστροφής. Ναι, ήταν, αλλά εάν τα αναχώματα ήταν φτιαγμένα από την Περιφέρεια και είχε μεγαλώσει ένα μέτρο από τα δικά μου τα αναχώματα, αυτή τη στιγμή δεν θα μιλούσαμε μαζί. Το σπίτι μου και το χωριό μου αυτή τη στιγμή θα είχε σωθεί», είπε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-1024x585.jpg
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
Πανελλαδικές: Μέχρι πότε οι εξετάσεις και τα παρελκόμενά τους θα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας; Γιατί ψάχνουμε τις...
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
εοφ
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»
«Επικίνδυνο το σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων», λέει ο ΕΟΦ - Ποιο είναι
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»