North Evia Pass: Πότε θα λάβουν το voucher οι δικαιούχοι
Τι ισχύει για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης

Συνολικά 6.550 δικαιούχοι θα λάβουν το North Evia Pass 2023, για να κάνουν διακοπές με προορισμό τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και το Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Αναλυτικά, κληρώθηκαν 3.050 δικαιούχοι άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ύψους 100 ευρώ για το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και ακόμα 3.500 δικαιούχοι άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ύψους 150 ευρώ για το Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της δράσης, δείτε αν είστε δικαιούχος (ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ), όπου οι αιτούντες μπορούν να αναζητήσουν με το μοναδικό αναγνωριστικό της αίτησής τους καθώς και τα τελευταία 4 ψηφία του ΑΦΜ τους, εάν είναι μεταξύ των τελικών δικαιούχων. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να επαληθεύσουν εάν είναι μεταξύ των τελικών δικαιούχων συνδεόμενοι στην εφαρμογή τους και ελέγχοντας την κατάσταση της αίτησής τους. Οι αιτήσεις των δικαιούχων θα είναι σε κατάσταση «Κληρωθείσα»

Για τους δικαιούχους που προέκυψαν από κατόπιν κλήρωσης, έχει εκκινήσει η διαδικασία έκδοσης της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας η οποία θα ολοκληρωθεί εντός 2 εργάσιμων ημερών. Μετά την έκδοση, ο Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών θα ενημερώσει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας. Για την αποθήκευση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, απαιτείται κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει τεχνολογία NFC – ανέπαφων συναλλαγών.

Υπενθυμίζεται ότι οι άυλες ψηφιακές κάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών (τοπικής μεταφοράς, εστίασης και διαμονής) και αποκλειστικά στην περιοχή που επέλεξαν οι δικαιούχοι κατά την υποβολή της αίτησής τους έως και τις 30η Νοεμβρίου 2023.

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή τής δήλωσης φορολογίας ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης. Το North Evia Pass 2023 μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά είτε από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, εστίασης ή διαμονής του, είτε από όσους ορίζονται ως «ωφελούμενοί» του, δηλαδή:

  • τα ενήλικα τέκνα του που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022, ή ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Να σημειώσουμε ότι το North Evia Pass υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι λεπτομέρειες της δράσης ρυθμίζονται με την υπ’ αρ. 50/24-08-2023 (ΦΕΚ Β’ 5718/24.08.2023) Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού.

Αναλυτικό οδηγό υπό μορφή ερωταπαντήσεων, μπορείτε να βρείτε στο https://vouchers.gov.gr/northeviapass2023, ενώ για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών της Δράσης στο τηλέφωνο 215 215 7841 (Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 17:00).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paidaki
Απίστευτο! - Δασκάλα κούρεψε 5χρονο σε νηπιαγωγείο γιατί δεν της άρεσαν τα μαλλιά του
Δασκάλα σε νηπιαγωγείο κούρεψε 5χρονο επειδή δεν της άρεσαν τα μαλλιά του, όπως καταγγέλλει η μητέρα του μικρού - Τι είπε για το περιστατικό ο Ο...
Απίστευτο! - Δασκάλα κούρεψε 5χρονο σε νηπιαγωγείο γιατί δεν της άρεσαν τα μαλλιά του
Ακρόπολη
Εφορεία Αρχαιοτήτων: ΕΔΕ για την «ξενάγηση» με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες στην Ακρόπολη
ΕΔΕ για το περιστατικό στην Ακρόπολη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών
Εφορεία Αρχαιοτήτων: ΕΔΕ για την «ξενάγηση» με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες στην Ακρόπολη
μάτι δίκη
Δίκη για το Μάτι: Ελεύθεροι και με ευκολίες πληρωμής των χρηματικών ποινών οι καταδικασθέντες
Με διευκολύνσεις αφέθηκαν ελεύθεροι οι καταδικασθέντες για την πυρκαγιά στο Μάτι
Δίκη για το Μάτι: Ελεύθεροι και με ευκολίες πληρωμής των χρηματικών ποινών οι καταδικασθέντες