Έχεις Windows 11; Πλέον μπορείς να συνδεθείς στο PC με το iPhone σου
Η άγνωστη ρύθμιση που ελάχιστοι γνωρίζουν για τέλειες φωτογραφίες

Παρόλο που το iPhone θεωρείται ένα από τα κορυφαία κινητά τηλέφωνα για τους λάτρεις της φωτογραφίας, συχνά τα αποτελέσματα δεν ανταποκρίνονται των προσδοκιών μας, ιδίως όταν προσπαθούμε να φωτογραφήσουμε κάποιο τοπίο.

Η αλήθεια είναι πως τα άτομα που ασχολούνται λίγο περισσότερο με τη λήψη φωτογραφιών γνωρίζουν ότι ο κύριος λόγος που αυτό συμβαίνει είναι πως δεν ρυθμίζουμε τις λειτουργίες κάμερας του iPhone ανάλογα με τις ανάγκες μας, αλλά διατηρούμε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ως έχουν.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», μια από τις βασικότερες ρυθμίσεις που πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι η «Προτεραιοποίηση γρήγορων λήψεων» (Prioritize Faster Shooting), η οποία είναι αυτόματα ενεργοποιημένη στο κινητό μας, μπορούμε όμως πολύ εύκολα να την απενεργοποιήσουμε.

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για να βγάζουμε πολλές φωτογραφίες με μεγάλη ταχύτητα και έτσι είναι ό,τι πρέπει για τις περιπτώσεις που θέλουμε να απαθανατίσουμε κινούμενους ανθρώπους ή αντικείμενα. Παράλληλα, πολλοί την προτιμούν επειδή τους αρέσει να έχουν πολλές επιλογές από το ίδιο στιγμιότυπο, έτσι ώστε να διαλέξουν την αγαπημένη τους.

Ωστόσο, για να πετύχει την μεγάλη ταχύτητα λήψης, η «Προτεραιοποίηση γρήγορων λήψεων» μειώνει την ποιότητα της εικόνας μας και δεν αποτελεί καλή επιλογή για στατικά τοπία και μεγάλες αποστάσεις.

Πώς απενεργοποιείτε την άγνωστη ρύθμιση του iPhone για καλύτερες φωτογραφίες

Όπως είπαμε, η «Προτεραιοποίηση γρήγορων λήψεων» είναι αυτόματα ενεργοποιημένη στις συσκευές όπου είναι διαθέσιμη. Ειδικότερα, αυτό περιλαμβάνει τις συσκευές από τη σειρά iPhone X και έπειτα (iPhone 11, 12, 13, 14) και αφορά τις συσκευές που έχουν τουλάχιστον το λογισμικό iOS 13 ή και νεότερο.

Για να δείτε εάν η ρύθμιση αυτή υπάρχει και είναι ενεργοποιημένη στο κινητό σας, θα ακολουθήσετε την παρακάτω απλή διαδικασία:

  • Κάνετε κλικ στις «Ρυθμίσεις» (Settings).
  • «Σκρολάρετε» μέχρι να βρείτε την επιλογή «Κάμερα» (Camera), η οποία βρίσκεται λίγο μετά τη μέση της λίστας των ρυθμίσεων, όπου και θα κάνετε κλικ.
  • Σκρολάρετε μέχρι το τέλος, όπου θα δείτε την «Προτεραιοποίηση γρήγορων λήψεων» (Prioritize Faster Shooting). Είναι η προτελευταία ρύθμιση και εάν υπάρχει στο κινητό σας, θα είναι ενεργοποιημένη αυτόματα, επομένως το κουμπί δίπλα στη λειτουργία θα είναι πράσινο. Για να την απενεργοποιήσετε, απλά κάντε κλικ πάνω στο κουμπί, έτσι ώστε να γίνει γκρι.
  • Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιήσετε εκ νέου τη λειτουργία, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα