Πάρνηθα φωτιά
Η φωτιά ανεβαίνει ξανά στο βουνό, μπαίνει στον Εθνικό Δρυμό

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πάρνηθα, με τις φλόγες να έχουν μπει ήδη στον εθνικό δρυμό..

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί η περιοχή στο καζίνο, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν δραματικά. Τη μάχη που δίνεται για να ανακοπεί η πορεία του πύρινου εφιάλτη προς τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας επιβεβαιώνει και ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Νίκος Ξαγοράρης, ο οποίος ωστόσο είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ ότι καίγεται παρθένο δάσος.

Παράλληλα, εκκενώνονται αυτή την ώρα οι οικισμοί Αγία Παρασκευή Μενιδίου, Καποτά και Λεφαντώ λόγω της φωτιάς που καίει στην Πάρνηθα από χθες, Τρίτη (22/8)

Λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι υπήρξε  νέα αναζωπύρωση στη Μονή Κλειστών με τη φωτιά να καίει έξω από το χωριό πάνω από το μοναστήρι, κοντά στο οποίο ξεκίνησε χθες η πυρκαγιά. 

Έκκληση στους κατοίκους να φύγουν να γλιτώσουν

Ο Νίκος Μπαρλαγιάννης, υπεύθυνος κλιμακίου Ερυθρού Σταυρού Πάρνηθας, που επιχειρεί στην Αγία Παρασκευή, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μαζί με την αστυνομία αποκαλύπτοντας και τον σοβαρό τραυματισμό ενός άνδρα από έκρηξη φιάλης υγραερίου.

«Η φωτιά έχει φτάσει μέσα σε αυλές. Οι άνθρωποι δεν αφήνουν τα σπίτια τους. Με λάστιχο προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους, ενώ η φωτιά είναι στα πέντε μέτρα» δήλωσε ο Νίκος Μπαρλαγιάννης.

«Ο καπνός είναι μαύρος και η ατμόσφαιρα είναι πολύ αποπνικτική» πρόσθεσε ο κ. Μπαρλαγιάννης κάνοντας έκκληση από τους κατοίκους της περιοχής να φύγουν για να γλιτώσουν. Όπως είπε μαζί με την αστυνομία οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσπαθούν να πείσουν τους εναπομείναντες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους που απειλούνται χαρακτηρίζοντας της επιχείρηση ως «έρευνα και διάσωση».

«Σε χρόνο δευτερολέπτων η φωτιά είχε φτάσει μέσα στο χωριό», ανέφερε, περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι που έχουν συγκεντρωθεί σε πλατεία περιμένοντας να δουν που κατευθύνεται η φωτιά.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν υπάκουαν στις οδηγίες των Αρχών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας άνθρωπος που κατάβρεχε το σπίτι του και τραυματίστηκε σοβαρά όταν η φιάλη υγραερίου που υπήρχε στην αυλή ανατινάχθηκε με αποτέλεσμα να του προκαλέσει μεγάλο έγκαυμα».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προσφυγας
Είκοσι έξι χρονιά μετά είδα ξανά τα ματιά του Κριμ, του πρόσφυγα μαθητή μου
Η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου, η φιλόλογος Ρία Παπαμανώλη, και ο παλιός της μαθητής Καρίμ συναντήθηκαν ξανά στο σχολείο
Είκοσι έξι χρονιά μετά είδα ξανά τα ματιά του Κριμ, του πρόσφυγα μαθητή μου