fotia_alexandroupoli
Οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί και έχουν ένταση 8 μποφόρ, με ριπές που φθάνουν τα 9 μποφόρ προκαλώντας συνεχείς αναζωπυρώσεις και δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Όλη τη νύκτα τιτάνια είναι η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να περιοριστεί η φωτιά που ξέσπασε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (19/8) στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης και έλαβε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί και έχουν ένταση 8 μποφόρ, με ριπές που φθάνουν τα 9 μποφόρ προκαλώντας συνεχείς αναζωπυρώσεις και δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Οκτώ οικισμοί έχουν εκκενωθεί από χθες το μεσημέρι και οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί για προληπτικούς λόγους, ενώ σπίτια και αυτοκίνητα έχουν υποστεί ζημιές από τις φλόγες. Mήνυμα εστάλη και στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, γιατί οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή τους.

Εικόνα

Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του χωριού Λουτρός ακούστηκαν πολεμικές σειρήνες, οι οποίες ξεκίνησαν να ηχούν για να ειδοποιήσουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν άμεσα και έγκαιρα την περιοχή.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου του στρατού και των δήμων προσπαθούσαν όλη τη νύχτα να σώσουν περιουσίες, δασικό πλούτο και ζωικό κεφάλαιο με την προσδοκία ότι η φωτιά θα ελεγχθεί με το πρώτο φως της ημέρας, όταν και θα αρχίσουν να επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα.

fotia-alexandroupoli

«Τα πολλαπλά μέτωπα καίνε ανεξέλεγκτα, ενώ υπάρχει φόβος μήπως απειληθούν ακόμη πιο άμεσα τα χωριά, καθώς η φωτιά πλέον πλησιάζει όλο και πιο έντονα. Ουσιαστικά μας “χορεύει” ο άνεμος, ξεπηδούν συνεχώς νέα μέτωπα, είναι σαν να κυνηγάμε την πυρκαγιά, τρέχουμε διαρκώς από πίσω της. Το θάρρος και η τόλμη των πυροσβεστών και των εθελοντών είναι συγκλονιστική. Ουσιαστικά προσπαθούμε να περιορίσουμε την φωτιά, να την “συγκεντρώσουμε” σε ένα σημείο ώστε να την σταματήσουμε», δηλώνει στο enikos.gr ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης.

Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Σπύρος Κούτρας, λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κούτρας βρισκόταν από το πρωί στα μέτωπα της φωτιάς που μαίνεται στην Αλεξανδρούπολη, με αποτέλεσμα να προκληθούν αναπνευστικά προβλήματα λόγω και των αναθυμιάσεων.

Η κατάσταση της υγείας του πάντως δεν εμπνέει ανησυχία και αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα