Κοινωνία 0

Φαράγγι Σαμαριάς: «Σε άλλη θέση ο τραυματίας, σε άλλη θέση το μέλος» - Τι είπε γιατρός

ΕΜΑΚ
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Για το ατύχημα στο φαράγγι της Σαμαριάς μίλησε γιατρός

Στην ΕΡΤ μίλησε η γιατρός που βρέθηκε στο σημείο του σοβαρού ατυχήματος που σημειώθηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς, μετά από σεισμό που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Ισπανού τουρίστα.

Πιο συγκεκριμένα, ο άτυχος τουρίστας ακρωτηριάστηκε μετά από πτώση βράχων.

Τι ανέφερε η γιατρός

Η γιατρός Δανάη Δημητριάδη, βρισκόταν στη μέση του φαραγγιού της Σαμαριάς την ώρα του σεισμού των 4,9 Ρίχτερ. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία της ενημέρωσης μέσω των ασυρμάτων, έμαθε ότι υπήρχε τραυματίας σε μικρή απόσταση μακριά της.

«Υπήρχε μια στιγμή κατά την οποία περπατούσα μόνη μου και προσπαθούσα να προσεγγίσω τον άνθρωπο και σκέφτομαι "τι κάνω τώρα; Είναι επικίνδυνο, μπορεί να γίνει μετασεισμός". Δεν είχαμε καν κάποια προστατευτικά για να πας να βοηθήσεις, να κάνεις ό, τι καλύτερο μπορείς αλλά όχι να προκαλέσεις περισσότερο κακό» ανέφερε η γιατρ.

«Σε άλλη θέση αυτός, σε άλλη θέση το μέλος»

Όταν έφτασε στο σημείο, είδε τον 45χρονο βαριά τραυματισμένο. «Τον προσεγγίζουμε. Ήταν ένας 45χρονος Ισπανός ήδη ακρωτηριασμένος, σε άλλη θέση αυτός, σε άλλη θέση το μέλος» είπε, ειδικότερα.

«Δεν έκανα κάτι παραπάνω θεραπευτικά, από το να προσπαθήσω να τον κρατήσω στη ζωή έτσι ώστε να φτάσει σε ένα νοσοκομείο», σημείωσε η κα Δημητριάδη.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία