οπαδική βία
Eurokinissi/Intime News/AP
Μια σειρά από κομβικά ερωτήματα ζητούν απάντηση μετά από τα όσα αποκαλύφθηκαν για την επιδρομή χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ.

Μια σειρά από κομβικά ερωτήματα ζητούν απάντηση μετά από τα όσα αποκαλύφθηκαν για την επιδρομή χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ. Το γεγονός πως παρά την απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων οπαδών από την UEFA οι χούλιγκαν διέσχισαν με αυτοκίνητα τη χώρα και έφτασαν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια έχει προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις. Μάλιστα, όπως προκύπτει, η Ελληνική Αστυνομία γνώριζε για την «κάθοδο» των χούλιγκαν της Ντιναμό, ωστόσο δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα.

Στο κυβερνών κόμμα αναγνωρίζουν πως υπήρξαν σοβαρά λάθη και σε πλήρη εξέλιξη είναι η σχετική έρευνα. Σε πρώτη φάση απομακρύνθηκαν επτά αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ενώ μένει να φανεί τι θα γίνει στη συνέχεια. Παράλληλα, ανοίγει εκ νέου η συζήτηση για την λήψη αυστηρότερων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οπαδική βία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα, αναγνωρίζοντας πως υπήρξαν πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν. Μάλιστα, στον τομέα της πρόληψης μίλησε για μία τραγική αποτυχία τελείως ξένη με τις επιδόσεις και την αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ.

Η κυβέρνηση δέχεται σφοδρά πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία μιλούν για αποτυχία του «επιτελικού κράτους» και ζητούν την παραίτηση του Γιάννη Οικονόμου. Πηγές, πάντως, από το κυβερνών κόμμα υπενθυμίζουν πως ο υπουργός ανέλαβε καθήκοντα μόλις πριν από περίπου 10 ημέρες (μετά την παραίτηση του Νότη Μηταράκη). Με τον κ. Οικονόμου να σημειώνει πως «δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό να παραιτηθώ αν είχε το ζήτημα να κάνει με πολιτικό σχεδιασμό. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είναι αστυνομικός για να καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν».

Το δύσκολο εικοσαήμερο της κυβέρνησης

Αντιμέτωπη με διαδοχικά και διαφορετικά προβλήματα έχει βρεθεί τις τελευταίες είκοσι ημέρες η κυβέρνηση. Ο Ιούλιος ήταν ένας δύσκολος μήνας καθώς δόθηκαν μάχες σε πύρινα μέτωπα στη Ρόδο, στην Αττική καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας. Μάλιστα υπήρξαν και πολιτικές προεκτάσεις με τον Νότη Μηταράκη να συμπληρώνει ένα μήνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να οδηγείται στην έξοδο, μετά την είδηση πως απουσίαζε εκτός Αθηνών την ώρα που δίνονταν οι μάχες με τις φλόγες.

Αμέσως μετά ακολούθησε η… αλλαγή της «γαλάζιας» στήριξης στην περιφέρεια Αττικής. Είχαν προηγηθεί τα πλάνα που έδειχναν τον Γιώργο Πατούλη να χορεύει σε εκδήλωση, ενώ συνεχιζόταν η προσπάθεια των πυροσβεστών να σβήσουν τις φωτιές. Τελικά, ο Γιώργος Πατούλης αποσύρθηκε από την εκλογική κούρσα και πλέον ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος στην περιφέρεια Αττικής (οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο).

Στο κυβερνών κόμμα γνωρίζουν πως οι πολίτες αναμένουν ουσιαστικές λύσεις σε μια σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητα τους. Αυτό φάνηκε άλλωστε και από το «κίνημα της πετσέτας» και είναι εμφανές πως το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να ληφθούν πρωτοβουλίες σε πολλά ανοιχτά θέματα και να ενταθεί η μάχη με χρόνιες παθογένειες.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στην Καλαμπάκα: Εξηντάχρονος πυροβόλησε τον αδερφό του - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του | Έθνος (ethnos.gr)

Μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο κοντά στη Μόσχα: Τουλάχιστον 16 τραυματίες - Σοκαριστικές εικόνες | Έθνος (ethnos.gr)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα