Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια
Unsplash
«Η κορύφωση αναμένεται στα μέσα Αυγούστου» - Συμπτώματα και τρόποι προστασίας

Στο «επίκεντρο» είναι τα τελευταία 24ωρα ο ιός του Δυτικού Νείλου, με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Δημήτρη Παρασκευή, να αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η κορύφωση αναμένεται στα μέσα Αυγούστου».

Ειδικοί, λένε ότι από τον ιό του Δυτικού Νείλου, τον οποίο μεταδίδουν τα κουνούπια, κινδυνεύουν ηλικιωμένοι και όσοι αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα.

«Είναι αναμενόμενο αυτή την περίοδο να υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία. Από την εμπειρία μας από τα προηγούμενα χρόνια αναμένουμε την κορύφωση να συμβαίνει περίπου στα μέσα Αυγούστου» είπε σήμερα (3.8.2023) στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Κ. Δημήτρης Παρασκευής για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι τα πιο ευπαθή άτομα είναι τα ανοσοκατασταλμένα, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια νοσήματα.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε: «Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά έχει σημασία να λαμβάνουμε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, όπως να χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά, να χρησιμοποιούμε κατάλληλες σίτες προστασίας». 

«Αν τυχόν έχουμε κήπους, να προσέχουμε ώστε να μην υπάρχουν στάσιμα ύδατα και να χρησιμοποιούμε, σε τυχόν αποχετεύσεις που μπορεί να υπάρχουν τέτοιου είδους καταστάσεις, ειδικές σίτες έτσι ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφορία των κουνουπιών, των διαβιβαστών που μπορεί να προκαλέσουν διασπορά του νοσήματος. Γενικά για τον γενικό πληθυσμό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία, αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα», συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Ως προς τα συμπτώματα, ο κ. Παρασκευής υπογράμμισε ότι σε ένα μικρό ποσοστό περίπου 20%, θα εμφανιστούν ήπια συμπτώματα όπως πυρετός, κόπωση, διάρροιες.

«Βέβαια δεν είναι δεδομένο ότι θα εμφανιστούν όλα τα συμπτώματα αλλά κάποια από αυτά. Αν τυχόν εμφανιστούν κάποια συμπτώματα, μπορούμε να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια, συμβουλή από τον οικογενειακό γιατρό», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kina-koronoios.jpg
Έρευνα: Πώς ο κορονοϊός αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού
Ο κορονοϊός προσβάλλει περισσότερο άτομα που έχουν ήδη μεγάλες ποσότητες αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες τους και αυτό εξηγεί εν μέρει γιατί τα...
Έρευνα: Πώς ο κορονοϊός αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού
nosokomeio-meth
Άφησαν γυναίκα αχειρούργητη με αιμορραγία στο μάτι – Τι καταγγέλλει ο γιος της
H επιμελήτρια της Οφθαλμολογικής ήταν απούσα στην εφημερία, δίνοντας συμβουλές σε ειδικευμένο μέσω τηλεφώνου, αρνούμενη να έρθει στην εφημερία για να...
Άφησαν γυναίκα αχειρούργητη με αιμορραγία στο μάτι – Τι καταγγέλλει ο γιος της