Ιός Δυτικού Νείλου: Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος στην Ελλάδα
Μία γυναίκα απεβίωσε από τον ιό στις 24 Ιουλίου

Μία 92χρονη γυναίκα από τη Καρδίτσα είναι το πρώτο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας για το 2023.

Η γυναίκα εισήχθη στις 18 Ιουλίου στο νοσοκομείο Καρδίτσας με μηνιγγίτιδα και εγκεφαλίτιδα και απεβίωσε στις 24 Ιουλίου.

Έπειτα, από έλεγχο που έγινε στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι νοσούσε από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, τρία κρούσματα της λοίμωξης που μεταδίδεται από κουνούπια είχαν καταγραφεί μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Τα κρούσματα καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Σερρών (πιθανώς στον δήμο Ηράκλειας), Καρδίτσας (πιθανώς στον νομό Καρδίτσας) και Καβάλας (πιθανώς στον δήμο Νέστου).

Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί πάντως να είναι μεγαλύτερος, δεδομένου ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που προσβάλλονται δεν εκδηλώνουν συμπτώματα.

Στο 20% των περιπτώσεων μπορεί να εμφανιστεί πυρετός, πονοκέφαλος, ναυτία ή εξάνθημα, όμως μόνο το 1% των ασθενών εκδηλώνει σοβαρή νόσο που επηρεάζει τον εγκέφαλο.

Αυξημένο κίνδυνο αντιμετωπίζουν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και οι ασθενείς σε ανοσοκαταστολή.

Κρούσματα εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το 2019 η Ελλάδα ανέφερε 227 περιστατικά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι
ΟΠΕΚΕΠΕ: Καθοριστικός παράγοντας για την ψήφο των Ελλήνων – Κοβέσι σταθερά στην κορυφή της εμπιστοσύνης
Κοβέσι απολαμβάνει υψηλής εμπιστοσύνης – Σκανδαλολογία και εκλογικές προθέσεις στο προσκήνιο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Καθοριστικός παράγοντας για την ψήφο των Ελλήνων – Κοβέσι σταθερά στην κορυφή της εμπιστοσύνης
Εκπαιδευτικός με απογοήτευση
Εκβιασμοί στη Β’ Αθήνας: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν πιέσεις για την «αξιολόγηση»
Προϊσταμένοι και Διευθυντές στο στόχαστρο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης – Καταγγελίες για εκφοβισμό
Εκβιασμοί στη Β’ Αθήνας: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν πιέσεις για την «αξιολόγηση»