ρεύμα
Ανοικτό το ενδεχομενο παράτασης του έκτακτου πλαισίου για τις επιδοτήσεις ρεύματος

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης της παράτασης του έκτακτου πλαισίου που ισχύει εδώ κι ένα χρόνο με μέτρα στήριξης των καταναλωτών από τις αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας προ ημερών στο ραδιόφωνο του Σκάι, είπε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να χρειαστεί μία μικρή παράταση των έκτακτων μέτρων. Τις επόμενες ημέρας θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας».

Ο υπουργός επικαλέστηκε για την ανάγκη της παράτασης: «Αξιολογούμε για το πώς θα μεταβούμε στην ομαλότητα. Είναι δύσκολο για τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να μεταβούν αμέσως και θα χρειαστεί χρόνος για την προετοιμασία», είπε εννοώντας την επαναφορά του τρόπου τιμολόγησης με τη ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά και τον προβλεπόμενο χρόνο ενημέρωσης των καταναλωτών για την αλλαγή των όρων στις συμβάσεις προμήθειας ρεύματος.

Ο κ. Σκυλακάκης ρωτήθηκε για το αν η διάρκεια της παράτασης των έκτακτων μέτρων θα είναι μέχρι το τέλος του 2023, αλλά δεν απάντησε.

Υπενθυμίζεται πως τα έκτακτα μέτρα περιλαμβάνουν το πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος, το πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής, τις επιδοτήσεις των οικιακών τιμολογίων και την αναγγελία των τιμολογίων ρεύματος του επόμενου μήνα την 20η ημέρα του τρέχοντος μήνα.

Ο υπουργός τόνισε επίσης πως στο ενδεχόμενο νέας ενεργειακής κρίσης ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης: «Η κυβέρνηση θα είναι παρούσα και θα στηρίξει τους καταναλωτές ενέργειας».

Τέλος ο κ. Σκυλακάκης ανήγγειλε πακέτο μέτρων για τη στήριξη των ενεργειακά ευάλωτων καταναλωτών και αντιμετώπισης των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Και για τις δύο περιπτώσεις τόνισε τη σημασία του προσδιορισμού με μεγαλύτερη ακρίβεια ως προς το ποιος είναι ενεργειακά ευάλωτος καταναλωτής αλλά και ως προς το ποιοι είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές των λογαριασμών ρεύματος: «Πρέπει να τους εντοπίσουμε είπε χαρακτηριστικά. Να δούμε ποιοι είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτες και ποιοι είναι οι πραγματικά αδύναμοι καταναλωτές».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS για Εκπαιδευτικούς - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

φοιτητές
Ε' ΕΛΜΕ Θ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους φοιτητές της Πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης
Τη στήριξή της δηλώνει η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στους διωκόμενους φοιτητές της Πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης
Ε' ΕΛΜΕ Θ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους φοιτητές της Πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης
iky.jpg
ΙΚΥ: Υποτροφίες για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ μελών ΔΕΠ ελληνικών ΑΕΙ και φορέων ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, έως την Δευτέρα 15/01/2024 και ώρα Ελλάδος 14.00
ΙΚΥ: Υποτροφίες για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ μελών ΔΕΠ ελληνικών ΑΕΙ και φορέων ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό
bullying
Δυο μαθητές χτύπησαν με γροθιά συμμαθητή τους και του έσπασαν τη μύτη έξω από προαύλιο σχολείου
Ξυλοδαρμός σε ΕΠΑΛ- Μαθητές έσπασαν τη μύτη συνομήλικού τους
Δυο μαθητές χτύπησαν με γροθιά συμμαθητή τους και του έσπασαν τη μύτη έξω από προαύλιο σχολείου