Λαμία: Νεκρός 17χρονος μαθητής - Κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους φίλους του

Κοινωνία 0

Φωτιά στη Λαμία: Κάηκαν σπίτια – Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της πόλης

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εντολή εκκένωσης του βόρειου τμήματος της Λαμίας

Η φωτιά στη Λαμία εξαπλώνεται με τις φλόγες να έχουν κάψει ήδη μία αποθήκη στην περιοχή του Αφανού και δύο σπίτια.

Την ίδια ώρα, εξαιτίας της φωτιάς εστάλη μήνυμα από το 112 με το οποίο η Πολιτική Προστασία ζητά από τους κατοίκους στο βόρειο τμήμα της Λαμίας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι πρώτες φλόγες εκδηλώθηκαν στο κομμάτι δίπλα στο γήπεδο -από άγνωστη αιτία- και γρήγορα επεκτάθηκαν σε παρακείμενες κατοικίες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Η αποθήκη που κάηκε βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Μπιζανίου.

Η φωτιά πέρασε τον δρόμο Λαμίας Δομοκού καίει τώρα μέσα στον Ξηριά και κατευθύνεται προς τη Νέα Μαγνησία.

Στην περιοχή επιχειρούν δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας κι ένα ελικόπτερο Έρικσον. Στην κατάσβεση μετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και μία ομάδα εφέδρων καταδρομέων

Ειδικότερα, η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να κλείσουν τα σπίτια τους, διότι οι ισχυροί νοτιανατολικοί άνεμοι σπρώχνουν τις φλόγες μέσα στις αυλές. Παράλληλα, ζητά να απομακρυνθούν άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ήδη έχουν εκκενωθεί έξι αγροικίες με οικόσιτα ζώα, καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής.

Με μήνυμα από το 112, διατάχθηκε από τις αρχές η εκκένωση των περιοχών όπου καίνε οι φλόγες, δηλαδή τόσο του Αφανού όσο και ευρύτερης περιοχής της οδού Μπιζανίου.

«Από τη μία πλευρά, γλυτώσαμε τα σπίτια και τους ανθρώπους. Τώρα, είναι κρίσιμη η βόρεια πλευρά, που έχει και σπίτια διάσπαρτα εκεί», τόνισε ο Δήμαρχος Λαμίας, Θύμιος Καραΐσκος, μιλώντας για τη φωτιά στον Αφανό της Λαμίας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία