Άρειος Πάγος
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Υπό νέα προεδρία ο Άρειος Πάγος

Μεταβολές συντελέστηκαν στην ιεραρχία του Αρείου Πάγου, καθώς ορίστηκε νέα πρόεδρος και νέα εισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου.

Οι μεταβολές

Η αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάπα ορίστηκε νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη, ανέλαβε τη θέση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η απόφαση ελήφθη ύστερα από τη σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη. Και οι δύο θα παραμείνουν στις θέσεις τους για άλλα δύο χρόνια, καθώς συνταξιοδοτούνται το 2025.

Βιογραφικά

Ιωάννα Κλάπα

Η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, έχει χειριστεί δύσκολες υποθέσεις κατά τη διάρκεια της μακράς της διαδρομής, ενώ διακρίθηκε -ως ανακρίτρια- στην πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και στην απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές του καταδικασμένου για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Γεωργία Αδειλίνη

Όσον αφορά στην Γεωργία Αδειλίνη, κρίνεται ως πρόσωπο υψηλού κύρους, με νομομάθεια, σύνεση και υπηρεσιακή επάρκεια. Διετέλεσε σε κρίσιμα πόστα, κατά καιρούς, με σημαντικότερο εκείνο της εισαγγελέως της ΕΥΠ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και παρέμεινε στη θέση για ένα διάστημα κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχει χειριστεί ευαίσθητα θέματα ανηλίκων και παραβατικότητας σε κρίσιμους τομείς.

Δήλωση της νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη

Η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, σε δήλωσή της αναφέρει ότι θα καταβληθεί «κάθε προσπάθεια, συνεργαζόμενοι με τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους δικαστικούς υπαλλήλους, με σκοπό να επιτύχουμε τη συνολική αναβάθμιση της απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα μας».

Ακόμα, κάνει ειδική αναφορά στις καθυστερήσεις απονομής της Δικαιοσύνης, τονίζοντας:

«Η βραδύτητα στην απονομή της κλονίζει το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, αυξάνει τον κίνδυνο εμπέδωσης του αισθήματος ατιμωρησίας, υποσκάπτει την κοινωνική ειρήνη και ευημερία και πλήττει εν τέλει το κράτος Δικαίου, εκθέτοντας συγχρόνως τη χώρα μας διεθνώς».

Το κείμενο

«Τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη το αξίωμα που μου εμπιστεύθηκε η Πολιτεία και το οποίο υπηρέτησαν άξιοι προκάτοχοί μου. Ο εισαγγελικός θεσμός συνιστά ένα από τα οχυρά της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας, αφού εγγυάται τη νομιμότητα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών και συγχρόνως διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης. Θα συνεχίσουμε να τον υπηρετούμε με τους συναδέλφους μου όλων των βαθμών, με νηφαλιότητα, αλλά και αποφασιστικότητα, με την επιβαλλόμενη κατά περίσταση αυστηρότητα ή επιείκεια, παραμένοντας προσηλωμένοι στο Σύνταγμα και τους νόμους και προστατεύοντας τους συμπολίτες μας, ιδίως τους πιο ευάλωτους, όπως οι ανήλικοι και τα θύματα κάθε είδους βίας.

Όπως είναι εξάλλου σε όλους γνωστό, η Δικαιοσύνη αποτελεί το πρώτο προαπαιτούμενο του πολιτισμού, το δρόμο για την κοινωνική ειρήνη και ευημερία των πολιτών.

Αναγκαίοι όροι για την εκπλήρωση της αποστολής της η ποιότητα και η ταχύτητα, δε νοείται μάλιστα ποιότητα χωρίς ταχύτητα.

Η βραδύτητα στην απονομή της κλονίζει το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, αυξάνει τον κίνδυνο εμπέδωσης του αισθήματος ατιμωρησίας, υποσκάπτει την κοινωνική ειρήνη και ευημερία και πλήττει εν τέλει το κράτος Δικαίου, εκθέτοντας συγχρόνως τη χώρα μας διεθνώς. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, συνεργαζόμενοι με τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους δικαστικούς υπαλλήλους, με σκοπό να επιτύχουμε τη συνολική αναβάθμιση της απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, στο πλαίσιο που ορίζουν οι ανάγκες της κοινωνίας και οι απαιτήσεις ενός σύγχρονου κράτους Δικαίου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kardiageiakes-pathiseis-kardia_252863_128338.jpg
Με αυτή την καθημερινή συνήθεια θα έχετε καλύτερη υγεία της καρδιάς
Υπάρχουν πολλές υγιεινές συνήθειες που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας για να προστατεύσετε την υγεία της καρδιάς σας
Με αυτή την καθημερινή συνήθεια θα έχετε καλύτερη υγεία της καρδιάς
upnos krevati
Γιατί πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας
Ο πραγματικός λόγος που πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας
Γιατί πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας