Κατέρρευσε γέφυρα στην Πάτρα
Ένας από τους συλληφθέντες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα, από την οποία μέχρι στιγμής έχει σκοτωθεί ένας άνθρωπος, ενώ τουλάχιστον 12 ακόμη άτομα έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει συλληφθεί ένας υπεύθυνος και τρεις χειριστές μηχανημάτων, εκ των οποίων ο ένας είναι ελαφρά τραυματίας και βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Πιο αναλυτικά, οι αρχές τους είχαν υπό περιορισμό από το πρωί και τους κρατούσαν, ώστε να υποδείξουν το σημείο που έπρεπε να ψάξουν τα σωστικά συνεργεία για εγκλωβισμένους.

Πλέον, οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν ασκηθεί διώξεις.

Σημειώνεται, ότι ο συλληφθείς που είναι στο νοσοκομείο, θα οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα, μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του.

Επίσης, όπως ανέφερε η ΕΡΤ, οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Οι δύο γέφυρες στις οποίες εκτελούνταν εργασίες βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας.

Το έργο της αποκατάστασης είχε αναλάβει η εταιρεία ΑΒΑΞ για λογαριασμό της Ολυμπίας Οδού, η οποία κατασκευάζει το κομμάτι Πάτρα-Πύργος.

Η ανακοίνωση της ΑΒΑΞ

Η ΑΒΑΞ που έχει αναλάβει τις εργασίες στο τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε στην Πάτρα, εξέδωσε ανακοίνωση, όπου ανέφερε τα εξής:

«Η ΑΒΑΞ ΑΕ γνωστοποιεί ότι σήμερα Κυριακή 23/7/23 στο 206 χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα).

Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν.

H Εταιρεία από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος.

Η ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Η ανακοίνωση της «ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινοπραξία, «ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ», με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, αναφέρει ότι «σήμερα Κυριακή στο 206ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου εκτελούνταν από την ΑΒΑΞ Α.Ε. προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα)».

Παράλληλα, λέει ότι «μετά την διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία, τα οποία τραυματίστηκαν, ένα από τα οποία θανάσιμα, από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν».

Όσον αφορά στα αίτια, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «τα αίτια του συμβάντος θα διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές, στις οποίες παρέχουμε κάθε πληροφορία που διαθέτουμε και κάθε στοιχείο που θα μας ζητηθεί».

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «είμαστε συγκλονισμένοι από την τραγωδία και εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη στην οικογένεια του θύματος και τους τραυματίες».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα