Γιατρός
Έφτασε στο σημείο να χειροδικήσει ενάντια στην ιατρό

Επίθεση και απειλές από συγγενή ασθενούς καταγγέλλει ότι δέχθηκε μια ειδικευόμενη ιατρός, στο Κέντρο Υγείας στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με καταγγελία της ιατρού, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από συνοδό ασθενή που προσήλθε για εξέταση και αφορμή φέρεται να στάθηκε μια... συνταγή για αντιβίωση με την οποία διαφωνούσε ο άνθρωπος που της επιτέθηκε, όπως αναφέρει το protothema.gr..

Ο άντρας φαίνεται πως μετά τις εξετάσεις πήγε στο φαρμακείο για να παραλάβει την αντιβίωση και όταν δεν τη βρήκε, επέστρεψε σε έξαλλη κατάσταση στο κέντρο υγείας. Αφού εξύβρισε και απείλησε την νεαρή ειδικευόμενη γιατρό, στη συνέχεια της επιτέθηκε χτυπώντας την στο θώρακα και την έσπρωξε με δύναμη στον τοίχο.

«Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό»

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκη επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι «το ΔΣ καταδικάζει απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε συνάδελφος γενική ιατρός στο ΚΥ Μηχανιώνας από συγγενή ασθενούς, ο οποίος έβριζε, απειλούσε τους εργαζόμενους στο κέντρο υγείας και έφτασε στο σημείο να χειροδικήσει ενάντια στην συνάδελφο. Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ιδίως το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως παρόμοια περιστατικά βίας απέναντι σε υγειονομικούς αυξάνονται».

Στην ανακοίνωση οι υγειονομικοί ζητούν «να ληφθούν άμεσα μέτρα από την διοίκηση της ΥΠΕ και το υπουργείο για την προστασία των υγειονομικών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα