καρχαριας
Η αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής έχει αλλάξει τα χαρακτηριστικά του οικοσυστήματος

Ανησυχία προκαλεί η συχνή εμφάνιση καρχαριών στις ελληνικές θάλασσες.

Στην Κρήτη, μικρός καρχαρίας βγήκε στα ρηχά, ενώ στη Σέριφο, έκπληκτοι νεαροί, που επέβαιναν σε φουσκωτό δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ένας καρχαρίας τριών μέτρων προσεγγίζει το σκάφος τους.

Η αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής έχει αλλάξει τα χαρακτηριστικά του οικοσυστήματος, και αυτό ερευνούν οι ειδικοί αν σχετίζεται με την εμφάνιση των καρχαριών.

Οι καρχαρίες διαθέτουν όραση και αντιλαμβάνονται την παρουσία, που δεν έχει σχέση με το θαλάσσιο οικοσύστημα από πολύ μακριά. Ο άνθρωπος όταν βρεθεί κοντά σε καρχαρία θα πρέπει να απομακρυνθεί αργά και χωρίς να κάνει απότομες κινήσεις, συμβουλεύουν οι ειδικοί.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μητσοτάκης
Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τη νέα στρατηγική για την Παιδεία: Στήριξη, εξωστρέφεια και… άρθρο 16
Στήριξη των νέων της περιφέρειας, ενίσχυση της ανώτατης εκπαίδευσης με «άνοιγμα» προς το εξωτερικό και σύνδεση της κατάρτισης με την αγορά εργασίας.
Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τη νέα στρατηγική για την Παιδεία: Στήριξη, εξωστρέφεια και… άρθρο 16