ναυάγιο
«Το Λιμενικό ελέγχεται για τον μαζικό πνιγμό των μεταναστών» – Τι λένε οι New York Times

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μαλακάσας με τις μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τη φρίκη, να καθηλώνουν.

«Ήμασταν κάτω στο αμπάρι, εγώ έχασα τέσσερα ξαδέρφια και προλάβαμε και βγήκαμε από κάτω από το υπόγειο» δηλώνει ο Μοχάμεντ, διασωθείς από τη Συρία.

«Το Λιμενικό ελέγχεται για τον μαζικό πνιγμό των μεταναστών» – Τι λένε οι New York Times

Οι New York Times, μετά το BBC, τον Guardian τους Times και άλλα διεθνή ΜΜΕ βάζουν στο στόχαστρό τους τον τρόπο που έδρασαν ή δεν έδρασαν οι ελληνικές αρχές για να διασώσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ταξίδευαν με το μοιραίο αλιευτικό. «Η ελληνική ακτοφυλακή ελέγχεται για το πώς ανταποκρίθηκε στον μαζικό πνιγμό μεταναστών» είναι το άρθρο της εφημερίδας που περιγράφει τα γεγονότα και τις αντιφάσεις που περιέπεσε το Λιμενικό καθώς και τις αποκαλύψεις των διεθνών ΜΜΕ.

Ακόμα επικαλείται δικαστικά έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο καπετάνιος παραπλέοντος πλοίου είχε ενημερώσει το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης από τις 09:45 ότι το αλιευτικό ταλαντευόταν επικίνδυνα ενώ αργότερα αναφέρει ότι το Λιμενικό το αποδέσμευσε από την περιοχή όταν προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για σκληρή μεταναστευτική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης που βρήκε αποδοχή στο εσωτερικό αλλά και στην ΕΕ, και για προσπάθεια των αρχών να «δείξουν» αυτούς που συνέλαβαν για διακινητές ως τους μοναδικούς υπαίτιους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δικαστήριο
Δικαστήρια: Νέος γραπτός διαγωνισμός ΕΣΔΙ – Από σήμερα οι αιτήσεις
Προκήρυξη για την εισαγωγή 122 νέων σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών – Δύο στάδια εξετάσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
Δικαστήρια: Νέος γραπτός διαγωνισμός ΕΣΔΙ – Από σήμερα οι αιτήσεις
διαγωνιζόμενοι στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ
2ος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 20/6: Έκτακτο για 47000 - Βγήκαν όλα τα Τεστ
Σαν "βόμβα" έσκασε για όλους τους 47.000 υποψήφιους του ΑΣΕΠ η παρακάτω δημοσίευση λίγες ημέρες πριν τις εξετάσεις του 2ου Διαγωνισμού ΑΣΕΠ -...
2ος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 20/6: Έκτακτο για 47000 - Βγήκαν όλα τα Τεστ
Εκπαιδευτικός με απογοήτευση
Σχολεία σε κίνδυνο: «Στάζουν οι στέγες και πλημμυρίζουν τα προαύλια»
«Στην πόλη μας υπάρχουν σχολεία που στάζουν οι στέγες, που πλημμυρίζουν τα προαύλια, που είναι χαλασμένα τα υδραυλικά»
Σχολεία σε κίνδυνο: «Στάζουν οι στέγες και πλημμυρίζουν τα προαύλια»