Κωτσόβολος
Την απόφασή της να πουλήσει την «Κωτσόβολος» ανακοίνωσε ο βασικός μέτοχος της ελληνικής αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών, βρετανικός όμιλος Currys

Στο «σφυρί» βγάζει ο βρετανικός όμιλος Currys την Κωτσόβολος.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι «προχωρά σε μία στρατηγική αναθεώρηση της στρατηγικής της στην θυγατρική και ηγέτιδα δύναμη της ελληνικής αγοράς Κωτσόβολος, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πώληση των δραστηριοτήτων της».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κωτσόβολος, η οποία έχει επίσης παρουσία στην Κύπρο, είναι μια επιχείρηση με ισχυρές και κερδοφόρες επιδόσεις, με υψηλή αναγνωρισιμότητα επωνυμίας, ενοποιημένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και ποικίλο μείγμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επανεξετάζει τακτικά τη δομή του Ομίλου μέσα από το πρίσμα της κινητήριας αξίας των μετόχων και πιστεύει ότι η δύναμη της επωνυμίας Κωτσόβολος, το μακροπρόθεσμο ιστορικό κερδοφόρων παραδόσεων και η ηγετική θέση στην αγορά δεν αντικατοπτρίζονται επί του παρόντος στην αποτίμηση του Ομίλου. Δεδομένων των ισχυρών οικονομικών προοπτικών για την Ελλάδα και των μελλοντικών ευκαιριών ανάπτυξης για την επιχείρηση, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διερευνηθούν όλες οι επιλογές για την Κωτσόβολος.

Ο Alex Baldock, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου δήλωσε: «Η απόδοση της Currys είναι ισχυρή στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα, όπου ο μετασχηματισμός μας λειτουργεί, και έχουμε λάβει μέτρα για να οδηγήσουμε σε μια κερδοφόρα ανάκαμψη στις Σκανδιναβικές χώρες. Η Κωτσόβολος είναι μια εξαιρετική επιχείρηση με λαμπρό μέλλον και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιολογήσουμε τον καλύτερο τρόπο για να προωθήσουμε την Κωτσόβολος για να μεγιστοποιήσουμε την αξία για τους μετόχους μας».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την 1η Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε η υπογραφή δανειακής σύμβασης της Κωτσόβολος – Dixons South East Europe με την Alpha Bank, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), για τη χρηματοδότηση του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας, ύψους 15,26 εκατ. ευρώ.

Το επενδυτικό πλάνο προέβλεπε χρηματοδότηση μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 12,2 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή του ΤΑΑ στην επένδυση να ανέρχεται σε 50% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 80% του επενδυτικού προγράμματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θεσσαλονίκη: Τραγικό τέλος για εκπαιδευτικό μετά από αιμορραγικό εγκεφαλικό

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: Ξεκινούν 10/3 οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

150916-laiki-enotita-sima-logotupo.jpg
Λαϊκή Ενότητα: Καταγγελία για ένοπλη παρακρατική επίθεση σε μέλος της στη Θεσσαλονίκη
Σοβαρά επεισόδια σε χώρο εργασίας καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά, επισημαίνοντας κλιμάκωση βίας κατά πολιτικών και φοιτητικών...
Λαϊκή Ενότητα: Καταγγελία για ένοπλη παρακρατική επίθεση σε μέλος της στη Θεσσαλονίκη
έφυγε από τη ζωή.jpg
Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης: Έφυγε πρόωρα η καθηγήτρια Σοφία Χρηστίδου
Ο θάνατος και οι συνθήκες θανάτου της εν ενεργεία εκπαιδευτικού συντάραξαν την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου
Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης: Έφυγε πρόωρα η καθηγήτρια Σοφία Χρηστίδου
4ο γυμνασιο
Καμπανάκι για τις υποδομές στο 4ο Γυμνάσιο Νίκαιας – Έκκληση για άμεσες παρεμβάσεις
Η ΕΛΜΕ Πειραιά ζητά εργασίες συντήρησης, φύλαξη του σχολείου και βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας
Καμπανάκι για τις υποδομές στο 4ο Γυμνάσιο Νίκαιας – Έκκληση για άμεσες παρεμβάσεις